Life

Unde se ascund cele mai multe bacterii din casă. Cele mai eficiente metode ca să scapi de ele

Tu știi în ce locuri se ascund bacteriile din casa ta? Iată cum poți scăpa de ele într-un mod cât se poate de simplu.
27.03.2024 | 11:44
Unde se ascund cele mai multe bacterii din casa Cele mai eficiente metode ca sa scapi de ele
Unde se ascund cele mai multe bacterii din casă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se ascund cele mai multe bacterii din casă? Deși la prima vedere poate părea un loc destul de curat, adevărul este altul. Tocmai din acest motiv, este bine să știi ce ai de făcut mai departe.

Unde se ascund cele mai multe bacterii din casă

Unele locuri din casă pot părea murdare, dar nu ascund bacterii, în timp ce altele, pe cât de strălucitoare ar arăta, nu sunt chiar așa de curate. Tocmai din acest motiv, este important să le cunoaștem mai bine.

ADVERTISEMENT

Unde se ascund cele mai multe bacterii din casă? Dacă te gândeai că este vorba despre hol sau despre bucătărie, s-ar putea să ai parte de o surpriză. Adevărul e că fix încăperea pe care o credeai sigură și curată poate reprezenta un pericol.

Află că cele mai multe bacterii din casă se ascund în baie, mai exact în toaletă. Rugina, placa, dar și alte detalii pot transforma locul într-un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

ADVERTISEMENT

Iar unele semne îți pot spune asta. Petele galbene spre exemplu ar trebui să te pună pe gânduri. De asemenea, capacul de toaletă, dar și eventualele pete de pe chiuvetă, unde poate îți mai lași periuța de dinți, sunt un semnal de alarmă.

Trucuri simple pe care te poți baza

Acum că ai aflat unde se ascund cele mai multe bacterii din casă, trebuie să știi cum să scapi de ele. Nu ai nevoie neapărat de produse din comerț care pot fi și toxice, ci de niște ingrediente pe care poate le ai și tu în casă.

ADVERTISEMENT

Dacă observi pete galbene pe pereții interiori ai toaletei, poți scăpa ușor de ele. Amestecă un pahar de oțet cu 3-4 linguri de detergent, ori săpun lichid și întinde lichidul pe vasul de toaletă. Lasă-l să acționeze câteva ore și de abia apoi curăță-l.

Dacă vasul de toaletă este foarte murdar, s-ar putea să fie nevoie să lași amestecul să acționeze întreaga noapte pentru un rezultat bun. Și bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să scapi de murdărie, dar și de bacterii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, combinat cu peroxidul de hidrogen, te scapă de mirosurile neplăcute din baie, dar și de calcar. Trebuie să aplici peroxid de carbon pe toată partea interioară a vasului, dar și pe margine, iar apoi bicarbonat de sodiu.

Lasă să acționeze maxim o oră, apoi spală instalația sanitară cu o perie și scurge apa. Toaleta este locul unde ascund cele mai multe bacterii, astfel că trebuie te asiguri că o poți menține mereu curată. În acest mod nu te expui în fața anumitor riscuri nici tu și nici cei dragi.

ADVERTISEMENT