News

Cum stimulează PSD-ul prezența la școală! „Plata se va face la începutul lunii următoare”

01.07.2019 | 12:48
Cum stimuleaza PSDul prezenta la scoala Plata se va face la inceputul lunii urmatoare

Unul dintre cei care au participat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD-ului, Cristian Socol a anunțat pe o rețea de socializare că partidul de guvernământ ar putea stimula prezența la școală a elevilor! Astfel, strategul economic spune că statul ar putea plăti vouchere de 10 lei pentru fiecare zi pe care un elev o petrece la școală. Socol explicat că banii ar urma să fie încasaţi de elevii cu prezenţă integrală la şcoală în luna următoare contorizării prezenţelor.

Cum stimulează PSD-ul prezența la școală!

„Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul şcolar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul şcolar 2020-2021 şi a celor din învăţământul gimnazial”, se arată în postarea lui Cristian Socol. Măsura 12, așa cum este ea enumerată în Raportul de Guvernare al PSD, prevede „Vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de școală cu prezența integrală”.

Astfel, un elev care frecventează toate orele lunar, în toate cele aproximativ 20 de zile de școală, ar urma să primească 200 de lei în luna următoare. Trebuie specificat că în învățământul primar și gimnazial sunt 1.653.688 elevi, iar în învățământul liceal sunt 629.755 de elevi, potrivit INS. Dacă ar fi să primească toți câte 200 de lei pe lună, efortul bugetar ar fi 456.688.600 pe lună, adică peste 3 miliarde de lei pentru cele circa 7 luni de școală dintr-un an calendaristic.

Cum stimulează PSD-ul prezența la școală! PRezența în școli
Elevii pot ajunge și la 200 de ron pe lună. Sursa foto – facebook

Cum revoluționează PSD-ul educația

Profesorul de la ASE a precizat că ideea vine în contextul în care acesta a anunțat mai multe măsuri prioritare pe care guvernarea PSD-ALDE le are în vedere în semestrul al doilea al acestui an. Printre acestea se numără și creşterea punctului de pensie cu 15%, creşterea pensiei minime garantate cu 10%, creşterea salariului minim brut la 50% din câştigul salarial mediu brut, dar şi impozit zero pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei obţinute de familiile cu copii şi impozit zero pentru veniturile medicilor de familie.

Tot în programul de guvernare apare și măsura 26 în Eucație care prevede programul „Digitalizarea învățământului românesc”, cu dotarea claselor cu table și tablete, digitalizarea manualelor și realizarea de laboratoare digitale pentru științe. Iar la măsura nr 27 „programul infrastructura educațională”, prevede grupuri sanitare în toate școlile, obținerea autorizației de funcționare pentru toate școlile