Life

Cum te ridici din pat într-o dimineață friguroasă. ”Regula de zece secunde” prezentată de un expert

Diminețile friguroase pot fi dificile, însă un expert a spus secretul care ne ajută să ne trezim mult mai ușor. Este vorba despre ”regula de zece secunde”.
14.11.2022 | 08:42
Cum te ridici din pat intro dimineata friguroasa Regula de zece secunde prezentata de un expert
”Regula de 10 secunde” care te ajută să te trezești într-o dimineață friguroasă. Sursă foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Putem să avem o zi productivă și într-o dimineață friguroasă, spune Martin – care este CEO al MattressNextDay. Acesta a prezentat faimoasa ”regulă de 10 secunde” care te poate ajuta să te trezești cât se poate de bine.

”Regula de 10 secunde” care te ajută să înfrunți diminețile friguroase

În ce constă ”regula de 10 secunde”? Conform expertului în somn, după ce alarma a sunat și înainte de a ne ridica din pat într-o dimineață friguroasă, este bine să ne luăm aceste zece secunde, în care să mai stăm întinși.

ADVERTISEMENT

De abia apoi poate începe și rutina noastră zilnică, însă și aici sunt câteva detalii de care trebuie să ținem cont.

Expertul spune însă că “regula de 10 secunde” te poate face să te ridici din pat și să fii gata să înfruntați ziua aproape imediat ce sună alarma, în ciuda temperaturilor scăzute.

ADVERTISEMENT

Bonus, acesta ne dă și câteva trucuri care merită încercate în perioada iernii. Mai exact, expertul susține că dacă nu ai suficiente straturi pe tine, vei fi mai sensibil la frig și te-ai putea trezi în mijlocul nopții din cauza senzației de frig, așa că este important să scoți pijamaua confortabilă de iarnă, chiar dacă preferi să dormi în lenjerie intimă.

“Dacă mergeți la culcare cu doar câteva articole de îmbrăcăminte pe voi, sau chiar cu niciunul, corpul dumneavoastră va fi mai sensibil la senzația de frig, deoarece nu îi oferiți nicio protecție.

ADVERTISEMENT

Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la un somn deranjat și s-ar putea să vă treziți de mai multe ori în timpul nopții din cauza frigului, ceea ce vă va face diminețile și mai dificile (…). 

Pijamalele ușoare termice sunt cea mai bună opțiune pentru un somn cald, dar confortabil”, spune acesta.

ADVERTISEMENT

Astfel, după ce au trecut cele zece secunde ce când a sunat alarma și ne-am trezit, expertul ne recomandă să luăm niște haine călduroase precum un halat de casă și să mergem direct la baie, pentru un duș fierbinte.

Potrivit acestuia, dușul fierbinte este o modalitate care ne ajută să ne încălzim rapid și totodată, reglează temperatura corpului, menținând astfel căldura pentru mai multă vreme, arată The Mirror.

Ce trebuie să faci după ce te trezești dimineața

O altă regulă care te ajută să te trezești în formă într-o dimineață friguroasă este să pornești încălzirea mai devreme. Mai exact, ar fi recomandat ca toate caloriferele să pornească înainte ca arma de dimineață să sune.

“Dacă porniți încălzirea, încercați să o setați să pornească dimineața devreme și la un nivel scăzut. Acest lucru ar trebui să înlăture acea senzație de aer de dimineață și să vă ajute să vă treziți confortabil.

De asemenea, ar trebui să țineți ușa dormitorului închisă pentru a vă asigura că căldura radiantă nu scapă din cameră”, a completat el.

De asemenea, expertul ne recomandă și puțină lumină. Dacă ne trezim dimineață, iar camera este întunecată, atunci trezitul va fi destul de dificil.

O lumină în plus în cameră, ne va ajuta mai mult și ne va duce și cu gândul la diminețile de vară, adaugă el.

Menționăm că somnul este extrem de important, în special cel din timpul nopții, motiv pentru care, este necesară o atenție sporită atunci când vine vorba de odihnă.

ADVERTISEMENT
Tags: