News

Cum va fi vremea de Crăciun. Informații surpriză de la meteorologi

Nu mai este mult până la perioada sărbătorilor de iarnă, iar românii se întreabă cum va fi vremea de Crăciun.
29.10.2023 | 15:17
Cum va fi vremea de Craciun Informatii surpriza de la meteorologi
După o toamnă călduroasă, puțini români se mai așteaptă la zăpadă, de Crăciun / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După două luni de toamnă cu temperaturi ridicate, puțini mai sunt cei care speră că vom avea parte de un Crăciun ”ca-n povești”.

Vești bune pentru copii: e posibil să ningă de Crăciun

Tradiția Crăciunului cu troieni de zăpadă s-a cam pierdut, în România. În ultimii ani, vremea a fost mai degrabă călduroasă în perioada sărbătorilor iar iarna a venit ceva mai târziu.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-ar putea schimba în acest an, unde prognoza este ceva mai diferită. Primele informații despre cum va fi vremea de Crăciun vin de la meteorologii Accuweather, care tocmai au modificat prognoza meteo.

Potrivit sursei citate, bucureștenii vor avea parte de temperaturi scăzute, în perioada Crăciunului, care nu vor depăși două grade. În plus, sunt condiții favorabile ninsorii, pe data de 25 decembrie. Un strat de zăpadă s-ar putea așterne peste capitală, în acele zile. Lucrurile nu vor sta prea diferit nici în celelalte orașe ale țării.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Crăciun în alte orașe

În Constanța va ninge după data de 20 decembrie, inclusiv în prima zi de Crăciun. Temperaturile vor fi destul de scăzute, cu maxime ce nu vor depăși 3 grade Celsius, anunță Antena 3.

La Brașov sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în săptămâna premergătoare Crăciunului. Temperaturile minime vor coborî până la -8 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

La Timișoara va fi înnorat și destul de frig în perioada Crăciunului. Temepraturile pot ajunge la -3 grade, conform prognozei Accuweather.

Luna decembrie va fi călduroasă

Specialiștii nu se așteaptă ca iarna 2023 – 2024 să fie una foarte severă, cu fenomene extreme. Tendința din anii trecuți se va păstra și în acest an, și sunt așteptate temperaturi mai scăzute după prima lună de iarnă.

ADVERTISEMENT

În decembrie, perioadele cu temperaturi blânde vor alterna cu cele mai reci. Regimul de precipitații va fi mai scăzut decât cel din perioada toamnei, cu unele excepții, în zonele montane.

Pe de altă parte, nu trebuie pierdut din vedere faptul că iernile din România sunt imprevizibile, de multe ori, iar vremea severă se poate instala oricând. Cel mai probabil, luna ianuarie va fi cea mai rece din această iarnă.

ADVERTISEMENT