Cum va fi vremea în București în următoarele zile. Se anunță caniculă și furtuni

Daniel Scripcaru   
în HotNews
25/06/2019, 11:57
Cum va fi vremea în București în următoarele zile. Se anunță caniculă și furtuni GALERIE FOTO
Cum va fi vremea în București în următoarele zile

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza pe mai multe zile pentru București! Astfel aflăm că locuitorii Capitalei vor avea câteva zile foarte dificile, în care vor folosi aparatele de aer condiționat la maximum, dar își vor face griji și pentru florile din grădină și chiar pentru acoperișul caselor!

Vezi și tu cum va fi vremea în București în următoarele zile

Bucureștenii vor avea de toate. Căldură excesivă, ploi, vijelii și chiar grindină! Marți, vremea se va menține călduroasă,  disconfortul termic ridicat, iar în partea doua a zilei va crește gradul de instabilitate atmosferică și sunt posibile intensificări ale vântului, posibil vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și chiar condiții de grindină. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, însă populația va resimți o temperatură mai mare, din cauza gradului ridicat de umiditate.

Meteorologii vin cu vești îngrijorătoare și pentru ziua de miercuri, 26 iunie, dar și pentru ziua de joi, 27 iunie, când temperaturile vor crește! Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în după-amiaza zilei de joi. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cum va fi vremea în București în următoarele zile
Cum va fi vremea în București în următoarele zile

35 de grade Celsius în Capitală

Temperaturile maxime vor fi de 33…35 de grade. Cerul va deveni mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 18…20 de grade Celsius. Și miercuri situația se va menține la fel, în Capitală.

Temperatura maximă absolută înregistrată în Romania in luna iulie este de 44,3 grade Celsius, raportata la Calafat in anul 2007, in timp ce temperatura minima lunara a coborat la minus opt grade Celsius, aceasta datand din anul 1933, de la statia meteorologica Vf. Omu, conform datelor privind caracterizarea climatica a lunii iulie, publicate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Cea mai mare temperatură înregistrată la noi în țară a fost de 44,5 grade Celsius în regiunea Bărăganului, zona stației meteo Ion Sion, în anul 1951.

Temperaturi extreme s-au înregistrat și în iulie 2000 când la Giurgiu au fost 43,5
grade, la Calafat 43,2, la Iași 40,1, la Timisoara 41, iar la Satu Mare, 39 de grade Celsius.

Valuri de caldură mai recente au mai fost și în 2007, când pe 24 iulie recordul absolut era cat pe ce să cada, fiindca s-au înregistrat 44,3 grade la Calafat, 44,2 la Bechet și 44 la Băilești.

Închide ×