News

Cum vede președintele Belarusului pandemia de Covid-19: “V-am spus mai demult, de la bun început că boala noastră este aici, în cap”

Alexandr Lukașenko a vorbit despre pandemie și le-a recomandat cetățenilor săi să nu intre în panică. În plus, el a lansat un atac la adresa organizațiilor internaționale, acuzându-le de  manipulare în cazul Covi-19.
23.01.2022 | 18:37
Cum vede presedintele Belarusului pandemia de Covid19 Vam spus mai demult de la bun inceput ca boala noastra este aici in cap
ADVERTISEMENT

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko le-a transmis cetățenilor săi că nu este cazul să fie îngrijorați de modul în care evoluează pandemia de coronavirus. În plus, el a lansat și o serie de atacuri la adresa organizațiilor și experților occidentali, acuzându-i de manipulare și înșelăciune, notează Ziare.com.

Lukașenko s-a îmbolnăvit deja de două ori de Covid-19, ultima dată cu varianta Omicron. El a explicat că e posibil să fi luat acest virus de la jucătorii de hochei cu care se antrenează.

ADVERTISEMENT

Președintele din Belarus a explicat și în cazul acestei îmbolnăviri suportă mai bine simptomele și că doar vocea sa a fost afectată.

Mesajul lui Lukașenko către cetățenii din Belarus

În mesajul său, Lukașenko le-a transmis locuitorilor din Belarus să nu își facă griji, subliniind că el a declarat anterior să nu trăiască cu frica acestei boli. În plus, el a mai precizat că tinerii sunt feriți de efectele infectării cu diferitele variante ale coronavirusului.

ADVERTISEMENT

“Vă sfătuiesc să nu vă faceți griji. V-am spus mai demult, de la bun început că boala noastră este aici, în cap. De îndată ce începi să gemi, să gâfâi și să fugi Dumnezeu știe unde, dai de necaz. Tinerii nu au de ce să-și facă griji”, a explicat președintele din Belarus.

El a citat și un expert american care ar fi recomandat expunerea deliberată la varianta Omicron pentru a obține imunitatea de grup.

ADVERTISEMENT

“Dacă Omicron este un virus atât de ușor, atunci să ne îmbolnăvim cu toții, și va fi ca un vaccin pentru noi. Din punctul meu de vedere, e o propunere ideală”, ar fi spus expertul citat de Lukașenko.

Un atac la adresa “escrocilor internaționali”

Lukașenko a fost tranșant în declarațiile sale la adresa organizațiilor internaționale implicate în gestionarea și ținerea sub control a modului în care evoluează pandemia. El le-a cerut să pună capăt situației în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

În plus, el consideră că aceste organizații s-au folosit de această pandemie pentru a înșela oamenii din întreaga lume, dar și pentru a acumula cât mai mulți bani.

“Vreau să le spun tuturor acestor escroci internaționali: destul. Deja ne-ați golit buzunarele încât nu a mai rămas nimic. Trebuie să punem capăt acestei pandemii”, a adăugat Lukașenko.

Președintele din Belarus mai consideră, de asemenea, că modul în care aceste organizații internaționale au gestionat situația din ultimii doi ani reprezintă un afront adus oamenilor din întreaga lume.

ADVERTISEMENT