News

Cum vor fi calculate mediile fără teze în acest an școlar. Explicațiile Monicăi Anisie

11.11.2020 | 12:40
Cum vor fi calculate mediile fara teze in acest an scolar Explicatiile Monicai Anisie
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a explicat modul în care vor fi calculate mediile elevilor în acest semestru, dat fiind faptul că nu vor mai fi luate în considerare tezele, care au fost eliminate din acest an școlar.

Potrivit oficialului Guvernului Orban, mediile elevilor se vor calcula atât în semestrul I, cât și în semestrul al II-lea fără tezele școlare, prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat număr întreg.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Anisie a mai precizat că, în condițiile modului de predare online din următoarea perioadă, profesorii se vor concentra pe evaluările continue și sumative curente.

Monica Anisie anunță cum vor fi calculate mediile fără teze în acest an școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a venit cu un anunț extrem de important pentru toți elevii din România și a explicat care este formula după care se vor calcula mediile elevilor, fără tezele școlare, atât în semestrul I, cât și în semestrul al II-lea, notează Edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare a situației desfășurării activităților educaționale în mediul online, am decis, prin consultare la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, ca în anul școlar 2020-2021 să nu se susțină teze, ca formă de evaluare sumativă.

Media semestrială urmează a se calcula prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se va face în favoarea elevului“, a anunțat Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie, detalii despre modul de evaluare

În urmă cu câteva zile, Monica Anisie, ministrul Educației, anunța că elevii nu vor mai susține tezele în anul școlar 2020-2021. Acestea vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă. Referitor la acest mod de evaluare, ministrul a venit cu explicații.

”Profesorii se vor concentra pe evaluările formative (continue) și sumative curente (la final de unitate de învățare). În urma acestor evaluări, cadrele didactice vor oferi feedback fiecărui elev în parte cu privire la progresul în învățare și performanțele obținute, ghidând elevii cu modalități de învățare prin care să ajungă la rezultate mai bune, acolo unde este cazul“.

ADVERTISEMENT

“Modalitatea în care se va realiza această evaluare este decisă de fiecare cadru didactic. Practicile de evaluare sumativă vor fi reorientate de la o centrare pe conținut, la o centrare pe competențe, evidențiind triada știu – pot – sunt, valorificând o varietate de metode de evaluare (de exemplu, proiectul, portofoliul).

Dacă exigențele lumii contemporane vizează un curriculum centrat pe competențe, atunci evaluarea, atât cea formativă, cât și cea sumativă, trebuie să se concentreze pe măsurarea și aprecierea acestor competențe“, spune Anisie, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: