Sport

Jose Mourinho: „Cunosc un singur nume în română”. Reacţia lui Giovani Becali: “L-am sunat înainte de meci”

Jose Mourinho a luat prin surprindere pe toată lumea. Singurul nume din România pe care îl cunoaște antrenorul portughez este "Becali". Cum a comentat Giovani Becali.
24.09.2023 | 20:26
Jose Mourinho Cunosc un singur nume in romana Reactia lui Giovani Becali Lam sunat inainte de meci
Jose Mourinho: „Cunosc un singur nume în română”. Reacţia lui Giovani Becali: "L-am sunat înainte de meci"
ADVERTISEMENT
24-09-2023
17:34

Giovani Becali: "Ne sunăm, ne anunţăm, ne dăm curaj înainte de meciuri"

Giovani Becali a comentat declaraţia lui Jose Mourinho, care spunea că ştie doar numele “Becali” în limba română: „Prietenia noastră îndelungată, de aproape 28 de ani, l-a făcut să spună asta. Dar cred că spus-o despre toată familia Becali, pentru că îi cunoaşte bine şi pe Victor, şi pe Gigi.

Da, este adevărat că are o relaţie specială cu mine. Ne sunăm, ne anunţăm, ne dăm curaj înainte de meciuri, de naţionale. Îmi e prieten, îi cunosc familia, îmi cunoaşte familia.

Am vorbit ultima dată cu două zile înainte de Sheriff – Roma. Da, pentru că aveam nevoie să vorbesc cu «capo» (n.r. şeful) marketing şi atunci el l-a chemat, i-a spus că o să-l caute Giovanni din partea lui.

Mi-a comunicat numele, un american, pentru că şi patronul de la Roma este american. Probabil luni o să vorbesc cu «capo» marketing. Cunoaşte tot ce se mişcă aici, pe Borza, pe Mazilu, pe Man. Dar, deocamdată, la echipele pe unde a fost nu a putut să ia un jucător român. 

Când se va naşte un jucător român foarte valoros şi Dumnezeu îi va da şi lui sănătate să mai antreneze încă 10 ani, dacă voi trăi şi eu încă 10 ani, atunci, probabil, va fi timpul să-i dau un jucător.

Cred că la un meci important al echipei României va accepta invitaţia mea. Cu ocazia asta mă va şi vizita. Probabil să facă şi o conferinţă de presă cu jurnaliştii români, care îl admiră foarte mult.

S-ar putea şi-n toamna asta dacă ne calificăm. Pentru că e şi pauza aia de cluburi, când joacă naţionalele. Cu ocazia asta poate să facă un salt până aici. Mourinho are un costum din Ardeal, de aproape de Cluj, de la Floreşti. Un prieten mi l-a făcut şi i l-am dăruit şi cred că îl ţine”, a spus Giovani Becali la Orange Sport. 

AS Roma a câștigat meciul din deplasare cu Sheriff Tiraspol, scor 2-1 în prima etapă din grupa G a Europa League. Jose Mourinho a oferit un moment inedit în fața ziariștilor din Moldova. „The Special One” a dezvăluit că singurul nume din România pe care îl cunoaște este „Becali”.

„Cunosc un singur nume în română”. Reacție genială a lui Jose Mourinho în Moldova

AS Roma a intrat pe linia plutire după un început ezitant în Serie A. Formația antrenată de Jose Mourinho a câștigat categoric în campionat cu Empoli, scor 7-0. Victoria clară a fost confirmată de triumful italienilor la Tiraspol, scor 2-1 cu Sheriff.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, Jose Mourinho a stat de vorbă cu jurnaliștii moldoveni și a oferit un moment savuros. Antrenorul portughez a avut un dialog amuzant cu cei de la „Firul ierbii”, emisiune ce aparține Federației Moldovenești de Fotbal.

Andreea Mîță, reporter al emisiunii, l-a întrebat pe Jose Mourinho dacă știe vreun cuvânt în limba română. „The Special One” a vorbit în italiană la conferința de presă, iar traducerea s-a făcut în limba rusă.

ADVERTISEMENT

Reporter: Puteți spune ceva în limba română, vă rog? 
Mourinho: În română?! 
Reporter: Da, în română. 
Mourinho: Nu vorbesc limba română. 
Reporter: Vă învățăm noi. Doar un cuvânt! 
Mourinho: Cunosc doar un nume în română. 
Reporter: Ce nume? 
Mourinho: Becali!

Jose Mourinho, apropiat al familiei Becali

Jose Mourinho are o relație apropiată cu familia Becali, mai ales cu Giovanni. Cei doi se cunosc de foarte mulți ani, iar antrenorul portughez a vizitat în mai multe rânduri România la invitația impresarului. În cadrul unei intervenții la TV, Giovanni Becali a dezvăluit că Jose Mourinho îl sună des, mai ales când echipa câștigă.

ADVERTISEMENT

”Am vorbit de sărbători. Când câștigă: ‘Giovaniii, mi amigooo’, cu o mie de ‘o’. Când pierde, nu mă mai cunoaște, e terminat. Nu-i mai merge treaba, dar n-are nici jucători. A avut 3-1 cu Juventus și a pierdut cu 4-3. Nicio șansă n-are”, spunea Giovanni Becali în ianuarie 2022.

Într-una dintre vizitele sale, Jose Mourinho a fost invitat de Giovanni Becali la palatul lui Gigi Becali. „A venit odată Mourinho în România. Am plecat cu el, cu Gigi și cu Victor la Constanța, juca echipa națională. Cred că era un meci cu Franța, 2-2, când a marcat Florentin Petre. Ne-am dus cu un avion privat la Constanța.

ADVERTISEMENT

Eu îi traduceam lui Gigi, iar Mourinho îl tot întreba: ’Ia zi, cum îl cheamă pe portarul vostru?’ Avea Gigi un portughez la echipă, pe Carlos Fernandes. Gigi zicea în acea perioadă că-i dă lui Carlos o sută de mii, numai să plece de la Steaua. De n-a râs Mourinho, că-l și cunoștea pe Carlos ăla”, a mai spus Giovanni Becali.

Becali Mourinho

Jose Mourinho, supărat după Sheriff – AS Roma 1-2: „E foarte greu de înțeles”

AS Roma a câștigat la limită pe terenul lui Sheriff, fosta adversară a Farului din preliminariile Champions League. Kiki, cu un autogol, și Lukaku au marcat pentru italieni, în timp ce Tovar a redus din diferență pentru Sheriff.

În minutul 28, Renato Sanches, împrumutat până în vară de la PSG, s-a accidentat și a fost înlocuit cu Paredes. „Din păcate, la Renato Sanches există mereu acest risc.

E foarte greu de înțeles ce se întâmplă cu el. Cei de la Bayern nu au înțeles, nici cei de la PSG, iar acum și noi ne chinuim să-l înțelegem. Nu știm ce se întâmplă.

E un jucător foarte bun, dar are nevoie de continuitate. A avut o pauză de trei zile, ar fi trebuit să joace fără probleme 45 de minute, dar a simțit ceva la mușchi”, a declarat Jose Mourinho.

ADVERTISEMENT