News

Curs valutar BNR, luni, 15 aprilie. Leul a început modest săptămâna, față de euro și dolar. Update

Curs valutar BNR, luni, 15 aprilie 2024. Banca centrală a anunțat, la ora 13.00, cotațiile pentru principalele valute în prima ședință valutară a săptămânii.
15.04.2024 | 13:07
Curs valutar BNR luni 15 aprilie Leul a inceput modest saptamana fata de euro si dolar Update
Curs valutar BNR, luni, 15 aprilie. Cum va evolua dolarul american în raport cu moneda euro? Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
15-04-2024
10:13

Curs BNR pentru luni, 15 aprilie

Leul românesc începe săptămâna bancară cu rezultate modeste. Astfel, el a pierdut unități semnificative față de euro, dolarul american și francul elvețian, doar gramul de aur și lira sterlină înregistrând scăderi în raport cu moneda naţională.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de luni, 15 aprilie 2024:

Euro: 4.9737 lei
Dolarul american: 4.6664 lei
Lira sterlină: 5.8274 lei
Francul elvețian: 5.1094 lei
Gramul de aur: 352.3272 lei

Curs valutar BNR, luni, 15 aprilie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Specialiștii vor să afle dacă moneda Euro va reuși să atingă pragul psihologic de 5 lei. În rest, foarte interesant pentru toată lumea e parcursul gramului de aur, subiect ignorat până acum de specialiști.

Curs valutar BNR, luni, 15 aprilie. Cum vor evolua moneda euro și dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Devine extrem de interesant de urmărit cu va evolua valoarea graumului de aur, care atinge noi recorduri. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

vineri, 13 aprilie 2024, moneda unică europeană a câștigat +0.0011 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9714 lei. Moneda euro rămâne la o distanță considerabilă de dolarul american, care valorează 4.6645 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro devine mai puțin interesantă.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană în acest an a fost raportat în ianuarie 2024, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9770 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023. Situația va fi atent monitorizată de specialiști în următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

La fel ca și moneda euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de +0.0323 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.6645 lei, o valoare mult sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul e foarte departe de valoarea de 4.8 lei, atinsă în ultimele luni din 2023, spre surprinderea tuturor.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Așadar, specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic. Cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și moneda euro, Francul elvețian a câștigat +0.0366 de lei în valoare, astfel că rămâne sub pragul psihologic de 5.2 lei, atins pentru prima oară în luna octombrie 2023, la o valoare de 5.1091 de lei. Cu toate că oricând poate să sară peste pragul de 5.2 lei, e greu de anticipat cum va evolua francul elvețian în următoarea perioadă.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, cu toate că a câștigat +0.0210 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la o valoare de 5.8281 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă mai e mult până în acel moment, deși orice e posibil.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a continuă să crească spectaculos în valoare, iar acum a câștigat +12.649 lei și este cotat la 359.6861 lei. Specialiștii se așteptau că un gram de aur să oscileze între valori de 285 – 310 de lei, însă momentan recordul pare bătut cu mult! Așadar, aurul pare să se îndrepte spre noi recorduri!

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”