News

Curs valutar BNR, marți, 18 aprilie. Depreciere pentru euro, creștere pentru dolarul american. Update

Curs valutar BNR, marți, 18 aprilie 2023. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede relevante.
18.04.2023 | 13:04
Curs valutar BNR marti 18 aprilie Depreciere pentru euro crestere pentru dolarul american Update
Curs valutar BNR, marți, 18 aprilie 2023. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
18-04-2023
10:08

Curs BNR, 18 aprilie. Apreciere pentru dolarul american

BNR a dat publicității, la ora 13.00, cotațiile stabilite în urma ședinței de tranzacționare de marți, 18 aprilie 2023. Au fost înregistrare scăderi ale cotației pentru euro, francul elvețian și lira sterlină. Doar dolarul SUA s-a apreciat.

Iată datele venite de la Banca Națională a României:

  • Euro: 4,9372 lei
  • Dolarul american: 4,9449 lei
  • Lira sterlină: 5,5946 lei
  • Francul elvețian: 5,0172 lei
  • Gramul de aur: 289,3661 lei

Curs valutar BNR, marți, 18 aprilie 2023. După o pauză de 4 zile, cauzată de sărbătorirea Paștelui, Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Dolarul e în cădere liberă în ultima perioadă, după mai multe luni când a oscilat în jurul valorii de 5 lei și chiar a depășit această valoare. Cu toate acestea, e puțin probabil ca dolarul să reușească să mai depășească pragul psihologic de 5 lei în 2023.

Curs valutar BNR, marți, 18 aprilie. Cum va evolua dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Dolarul american e tot mai departe ca valoare de moneda euro și nu pare capabil să-și mai revină. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Joi, 13 aprilie, moneda unică europeană a câștigat 0.0051 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9432 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează 4.4844 lei. Cu toate acestea, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 22 septembrie 2021, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9495 de lei. Deși în acest moment moneda euro pare departe de pragul psihologic de 5 lei, este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de euro, dolarul a pierdut în valoare, fiind vorba de 0.0352 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.4844 lei, o valoare sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul nu reușește în ultima perioadă să mai atingă valoarea de 4.7 lei.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și euro, Francul elvețian a câștigat 0.0291 de lei în valoare, și e tot mai departe de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 5.0371 de lei. Totuși, francul elvețian a reușit să treacă de valoarea de 5 lei, în condițiile în care băncile din Elveția au probleme serioase.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, cu toate că a câștigat 0.0026 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.6115 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a pierdut din valoare 0.1360 lei și este cotat la 292.1414 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când un gram de aur înregistra o valoare de 293.9846 lei. Deși specialiștii credeau că un gram de aur va oscila, mai degrabă, între valori de 265 – 285 de lei, iară că un gram de aur a sărit de 290 de lei și ar putea să bată un nou record în viitorul apropiat.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion