News

Curs valutar BNR, miercuri, 8 martie. Depreciere pentru euro și creștere pentru dolarul american

Curs valutar BNR, miercuri, 8 martie. De Ziua Internațională a Femeii, doar dolarul SUA a avut o apreciere în raport cu leul românesc. Toate celelalte valute au pierdut teren.
08.03.2023 | 13:40
Curs valutar BNR miercuri 8 martie Depreciere pentru euro si crestere pentru dolarul american
Curs valutar BNR, miercuri, 8 martie. Euro scade sub 4,92 de lei. Dolarul, în creștere. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Banca Națională a României a transmis, la ora 13.00, cursul valutar de la mijlocul săptămânii. Moneda euro, francul elvețian și lira sterlină au avut evoluții similare. În schimb, dolarul american a pus câteva unități în plus față de leul românesc.

Curs valutar BNR, miercuri, 8 martie. Euro scade sub 4,92 de lei. Dolarul, în creștere

Ziua Internațională a Femeii, 8 martie, a fost una foarte bună pentru leul românesc. Acesta a pierdut teren doar în lupta cu dolarul SUA. În schimb, moneda euro, francul elvețian și lira sterlină s-au depreciat.

ADVERTISEMENT

Nici prețul gramului de aur nu a dus-o mai bine. După cei peste 2 lei pierduți marți, ședința de cotație a BNR de miercuri anunță o nouă devalorizare importantă a metalului prețios. Acesta se vinde cu sub 272 de lei pe gram.

Curs BNR moneda euro

Potrivit raportării BNR de miercuri, 8 martie 2023, moneda euro a înregistrat o scădere cu -0.0052 unități și se vinde acum cu 4.9157 de lei. Marți, moneda unică avea o valoare de 4.9209 lei pe piața monetară din România.

ADVERTISEMENT

Vedem, așadar, o nouă distanțare a monedei unice de recordul istoric. Pe piața internă, moneda euro a atins valoarea sa maximă în septembrie 2021, atunci când a ajuns la 4.9475 lei.

Curs BNR dolarul american

Dacă euro a scăzut, dolarul s-a apreciat. Moneda de peste ocean a pus în plus, față de leu,  +0.0478 unități, potrivit ultimei raportări a BNR de miercuri, 8 martie 2023. Dolarul american a ajuns acum la 4.6627 lei. Valoarea maximă a dolarului american s-a înregistrat în luna septembrie a anului trecut, când moneda a atins valoarea de 5.1794 lei.

ADVERTISEMENT

Curs BNR francul elvețian

Francul elvețian a fost cotat miercuri, de Banca Națională a României, raportând o scădere cu -0.0013 unități monetare. Moneda a ajuns astfel la cotația de 4.9476 lei, față de cotația de la ultima raportare în ședința BNR de marți.

Curs BNR lira sterlină

Și lira sterlină s-a devalorizat și a ajuns miercuri la o cotație în valoare de 5.5180 lei. Mai exact, aceasta a avut o scădere cu -0.0261 unități, potrivit celei mai recente raportări a Băncii Naționale a României.

ADVERTISEMENT

Care este prețul pentru gramul de aur

La fel ca marți, și miercuri gramul de aur înregistrează o scădere, de această dată cu -1.6600 lei, față de ultima actualizare a Băncii Naționale a României de marți, 7 martie 2023, ajungând astfel la o cotație de 271.8457 lei pe piața monetară din România.

ADVERTISEMENT