News

Curs valutar BNR, vineri, 7 octombrie. Depășește dolarul pragul de 5 lei?

Curs valutar BNR, vineri, 7 octombrie 2022. Banca Națională a României va publica la ora 13:00 cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede.
07.10.2022 | 05:30
Curs valutar BNR vineri 7 octombrie Depaseste dolarul pragul de 5 lei
Curs BNR, vineri, 7 octombrie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Banca Națională a României actualizează zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Dolarul american pare tot mai aproape să se întoarcă peste pragul psihologic de 5 lei.

Curs valutar BNR, vineri, 7 octombrie 2022. Depășește dolarul pragul de 5 lei?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Dolarul pare tot mai decis să se întoarcă peste pragul psihologic de 5 lei.

ADVERTISEMENT

Valoarea principalelor valute europene este raportată în fiecare zi, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

Curs BNR euro

Joi, 6 octombrie, moneda unică europeană a pierdut 0.0053 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9366 lei. Moneda euro e depășită în continuare de dolarul american, care valorează 4.9920 lei.

ADVERTISEMENT

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 22 septembrie 2021, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9495 de lei. Dacă dolarul american a reușit să treacă peste pragul psihologic de 5 lei, chiar pentru o perioadă scurtă, euro nu a ajuns momentan în acel punct.

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de 0.0115 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.9920 lei, o valoare peste cea a monedei euro. Dolarul pare, așadar, tot mai aproape de pragul de 5 lei, însă rămâne de văzut dacă-l va depăși din nou în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

Francul elvețian a câștigat, de asemenea, 0.0203 de lei în valoare, și e tot mai aproape de pragul psihologic de 5.1 lei, la o valoare de 5.0780 de lei. Francul elvețian are o valoare stabilă, care e greu de crezut că poate să scadă sub pragul de 5 lei.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină părea să fie în revenire, însă la ultima raportare a pierdut 0.0383 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.6319 de lei. În ultima perioadă, moneda britanică face pași mărunți spre pragul psihologic de 6 lei, însă acest țel pare greu de atins în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a câștigat în valoare 2.0647 lei și este cotat la 275.3180 de lei, fiind tot mai departe de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când valora 293.9846 lei. Specialiștii consideră că un gram de aur va oscila, în următoarele luni, între valori cuprinse între 265 și 280 de lei, așadar sunt șanse minime ca un gram de aur să bată recordul din martie.

BNR actualizează în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant