News

Ministerul Muncii a virat banii de pensii către Poșta Română. Când vor ajunge acestea la oameni

Ministerul Muncii a făcut anunțul așteptat de cei 4 milioane de pensionari. Așadar, banii de pensii au fost virați către Poșta Română, care va începe distribuirea lor.
29.04.2024 | 23:34
Ministerul Muncii a virat banii de pensii catre Posta Romana Cand vor ajunge acestea la oameni
Ministerul Muncii a virat banii de pensii către Poșta Română. Când vor ajunge acestea la oameni. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Așa cum a anunțat ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, sumele au fost virate în trei tranșe, încă de acum o săptămână. Dacă totul decurge conform planului, oamenii vor avea pensiile livrate în aceste zile, înainte ca sărbătorile de Paște să le bată la ușă. Prima tranșă de 50% din bani fusese virată joi, 25 aprilie.

Ministerul Muncii a virat banii de pensii către Poșta Română

”Sumele necesare pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale au fost transferate, de către Casa Naţională de Pensii Publice, Poştei Române”, a anunțat ministerul. Totodată, ministrul Simona Bucura-Oprescu a ținut să le mulțumească tuturor care s-au mobilizat exemplar ca banii să ajungă la oameni înainte de sărbători.

ADVERTISEMENT

”Întreaga sumă necesară pentru a asigura plata pensiilor românilor înainte de Paşte este deja la Poşta Română. Le mulţumim pe această cale partenerilor noştri de la Compania Naţională Poşta Română, pentru faptul că s-au mobilizat astfel încât banii să ajungă înainte de sărbători la beneficiari”, a declarat ministrul Bucura-Oprescu.

Pensiile cu o valoare totală de 9,3 miliarde de lei vor fi plătite integral până pe 30 aprilie către Poșta Română, iar la oameni ar trebui să ajungă până vineri, 2 mai 2024. Așadar, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pensiile vor ajunge în mod excepțional la pensionari înainte de vreme, pentru că este ”un gest firesc”.

ADVERTISEMENT

“Adoptăm azi hotărârea de guvern care ne permite plata pensiilor înaintea Sărbătorilor de Paști. Este un gest firesc de respect față de seniorii României. Știu că va fi foarte multă muncă în ministere, case de pensii, poștă, bănci.

Dar cred că toți cei implicați care au un părinte, o bunică sau un unchi își dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea celei mai mari sărbători creștinești“, a declarat Marcel Ciolacu, conform Știri pe Surse.

ADVERTISEMENT

Când vor fi distribuite pensiile în pragul sărbătorilor

Așa cum anunța Ministerul Muncii, pensiile vor fi virate în conturi până vineri, 3 mai, cu toate că în mod normal plata acestora se face pe 15 a lunii. Cât despre poștași, aceștia vor ajunge la ușa pensionarilor până pe 2 sau 3 mai, în funcție de cum vor lucra angajații de la Poșta Română în acele zile.

Trebuie ținut minte că poștașii vor face eforturi foarte mari pentru a livra aceste pensii, astfel ca toți bătrânii țării să se bucure de o masă îmbelșugată de Paște. ”Data la care le vor primi pe care le vor primi pe cont este de 2-3 mai, în loc de 12 mai, data pe care o aveam în convenție. Data la care vor livra pensiile prin factorii poștali, undeva până la 3 mai inclusiv”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

ADVERTISEMENT

Sărbătorile din această perioadă vin ca și o veste bună nu doar pentru pensionarii de rând, ci și pentru cei cu pensii mici. Aceștia au primit deja un ajutor financiar de 250 de lei, acordat prin programul ”Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”. Acești bani sunt virați tuturor pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de ei, o dată la două luni.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze