News

Cursa București – Viena, suspendată de Wizz Air. Când intră în vigoare măsura operatorului aerian

Wizz Air anunță că suspendă mai multe zboruri spre și dinspre România. Cursa București - Viena va fi și ea anulată începând cu primăvara anului viitor.
13.12.2022 | 20:36
Cursa Bucuresti  Viena suspendata de Wizz Air Cand intra in vigoare masura operatorului aerian
Wizz Air anunță suspendarea mai multor zboruri din 2023. Printre acestea, cursa București - Viena. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Începând cu primăvara și vara anului 2023, compania Wizz Air va suspenda mai multe zboruri către și dinspre România.

Wizz Air anunță suspendarea mai multor zboruri din 2023. Printre acestea, cursa București – Viena

În toamna acestui an, compania aeriană maghiară Wizz Air anunța că, în contextul crizei de la Blue Air, vine în sprijinul călătorilor români.

ADVERTISEMENT

În septembrie, operatorul suplimenta frecvența zborurilor pe mai mult de 30 de rute existente din orașele Cluj, Sibiu, Iași și Bacău. Tot atunci, Wizz Air aducea încă 5 avioane în baza de la București. Numărul total al avioanelor ajungea astfel la 17.

Între timp, aceeași companie vine cu un anunț destul de neplăcut pentru o parte dintre călătorii din România. Vor fi afectați românii din trei mari orașe ale țării: Capitala București, Cluj-Napoca și Sibiu.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, Wizz Air a luat decizia de a suspenda patru rute care erau planificate pentru anul 2023 spre și dinspre România, notează site-ul BoardingPass.ro.

Cea mai importantă cursă suspendată va fi cea de pe ruta București – Viena. Operată în prezent de trei ori pe săptămână, aceasta va fi suspendată din data de 24 martie 2023.

ADVERTISEMENT

Pe această rută dintre țara noastră și Capitala Austriei vor continua să mai zboare doar două companii aeriene: Austrian Airlines și Ryanair.

Wizz Air mai suspendă alte trei zboruri din Cluj – Napoca și Sibiu

De pe Aeroportul Internațional din Cluj – Napoca, avioanele Wizz Air nu vor mai zbura spre orașele Billund (Danemarca) și Torino (Italia).

ADVERTISEMENT

Primele curse dintre Cluj – Napoca și Torino au avut loc pe 3 august 2022. În 6 noiembrie 2022, compania low-cost a operat ultimul zbor pe această rută.

Conform sursei citate, cei de la Wizz Air nu vor relua zborurile dintre cele două orașe nici în 2023, iar ruta Cluj Napoca – Billund nu va fi operată după 22 martie 2023.

Tot de pe aceeași dată, de 22 martie 2023, compania din Ungaria va opera ultimul său zbor între Sibiu și aeroportul Hahn din Germania.

ADVERTISEMENT