News

Cum își pot recupera banii pasagerii Blue Air care au zborurile suspendate. Ce au transmis reprezentanții companiei

Ce variante au la dispoziție pasagerii Blue Air care au avut zborurile suspendate. Reprezentanții companiei, reacție exclusivă pentru FANATIK
06.09.2022 | 18:02
Cum isi pot recupera banii pasagerii Blue Air care au zborurile suspendate Ce au transmis reprezentantii companiei
Cum își pot recupera banii pasagerii care urmau să zboare cu Blue air și au acum cursele anulate. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Haos general pe aeroportul Henry Coandă după ce Blue Air a anunțat că toate zborurile operate de companie din România vor fi suspendate până pe data de 12 septembrie. De vină ar fi poprirea pe conturile transportatorului pe care a pus-o Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi.

Ce s-a întâmplat cu Blue Air, de ce au zborurile suspendate

Blue Air a explicat că totul s-a întâmplat din cauza unei situații neprevăzute, ceea ce a dus la sistarea zborurilor programate în întreaga țară. Pe lângă Otopeni, Blue Air avea curse și de la Bacău, Cluj Napoca și Iași.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, reprezentanții companiei au mai transmis că blocarea conturilor a apărut la puțin timp după ce Horia Constantinescu, șeful ANPC a solicitat oamenilor chiar boicotarea. Vă readucem aminte că la jumătatea lunii iulie, ANPC a aplicat cea mai mare amendă din istorie chiar celor de la Blue Air.

Nu mai puțin de două milioane de euro trebuie să plătească transportatorul pentru anularea a peste 11 mii de zboruri într-un singur an de zile. Totodată, Blue Air a fost obligată să returneze clienților banii în maximum zece zile.

ADVERTISEMENT

Între timp, Blue Air a intrat din nou în contre cu instituțiile statului. De data aceasta, Ministerul Mediului a sancționat compania

Cum își pot lua banii înapoi pasagerii care urmau să zboare cu Blue Air

FANATIK a stat de vorbă cu reprezentanții companiei Blue Air despre situația creată. Aceștia au transmis că pasagerii care au rămas fără zboruri au la dispoziție două variante. Pot opta pentru o cerere de ramburs sau pot încerca o relocare la o altă dată.

ADVERTISEMENT

„Compania Blue Air, așa cum deja s-a aflat, a suspendat zborurile până luni. Luni toate zborurile vor reveni la normal. Între timp, cei care aveau bilete cumpărate au la dispoziție două variante. În primul caz pot face o cerere de rambursare, cerere în urma căreia pasagerii își vor primi banii în totalitate. În al doilea, în limita locurilor disponibile, aceștia pot fi relocați pe alte zboruri, dacă doresc acest lucru. 

Este adevărat, compania are conturile blocate în acest moment, deci trebuie ca acestea să fie mai întâi deblocate, apoi să fie procesate plățile către acești pasageri care doresc rambursarea. Este un flux întreg, noi așteptăm deblocarea conturilor și atunci în cel mai scurt timp posibil vom face plățile. Da, cel mai bine ar fi relocarea pe alt zbor”, a spus reprezentanta PR a companiei Blue Air pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce zboruri au fost anulate de Blue Air

Nu mai puțin de 13 zboruri mai erau programate, astăzi, 6 septembrie, de la aeroportul Otopeni, toate figurând acum ca anulate. Vorbim despre zborurile Blue Air din București către Lyon, Atena, Palma de Mallorca, Dubrovnik, Cluj-Napoca, Iași, Oslo, Porto, Tel-Aviv, Alicante, Bilbao, Hamburg, Valencia.

De asemenea și zborurile către Stockholm și Paris au fost anulate în cursul zilei. Totodată, de la Bacău era programat un zbor către Dublin și din Iași urma să se decoleze spre Londra. Cluj-Napoca avea două zboruri programate, Valencia și București

ADVERTISEMENT