News

Curtea de Apel, decizie de ultimă oră în privința Mirunei Pascu, mama autorului accidentului de la 2 Mai

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a primit o veste bună de la Curtea de Apel.
09.11.2023 | 19:22
Curtea de Apel decizie de ultima ora in privinta Mirunei Pascu mama autorului accidentului de la 2 Mai
Miruna Pascu, mama autorului accidentului de la 2 Mai, iese din arestul preventiv. Decizia magistraților. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 9 noiembrie, Curtea de Apel București (CAB) a decis ca Miruna Pascu, mama autorului accidentului mortal de la 2 Mai, să părăsească arestul preventiv.

Miruna Pascu, mama autorului accidentului de la 2 Mai, iese din arestul preventiv. Decizia magistraților

Magistrații din Capitală au oferit un verdict definitiv în acest caz extrem de mediatizat. Mama lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care, aflat sub influența drogurilor, a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, va fi plasată în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

”Admite contestaţia formulată de inculpata Miruna Pascu împotriva încheierii din data de 30 octombrie pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală.

Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: admite cererea înlocuirii măsurii preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulate de inculpata Miruna Pascu. (…)

ADVERTISEMENT

Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatei Miruna Pascu cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 9 noiembrie la 8 decembrie, inclusiv.

Dispune punerea în libertate a inculpatei Miruna Pascu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 249/15.09.2023, dacă nu este arestată sau deţinută în altă cauză. (…) Definitivă”, se arată în Minuta deciziei.

ADVERTISEMENT

Încă de luna trecută, Miruna Pascu a sperat că va scăpa de arestul preventiv. Pe 30 octombrie, Tribunalul Bucureşti decidea ca mama lui Vlad Pascu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Decizia de atunci nu era definitivă. La aceeași dată, magistrații respingeau cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Acuzațiile aduse Mirunei Pascu de procurori

Reamintim că, în această toamnă, Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi soţul Claudiu Pascu. Aceasta fusese anterior arestată preventiv de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor DIICOT.

ADVERTISEMENT

Conform referatului DIICOT, din cercetări a rezultat faptul că, în mod conştient şi deliberat inculpata Miruna Pascu – ”a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa privind săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”.

ADVERTISEMENT