News

Ce se întâmplă cu Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Decizia anunțată de magistrați

Judecătoria Mangalia a luat o nouă decizie în privința lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Ce se întâmplă cu șoferul de 19 ani.
08.11.2023 | 20:01
Ce se intampla cu Vlad Pascu autorul accidentului de la 2 Mai Decizia anuntata de magistrati
Judecătorii au decis: Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri, 8 noiembrie, Judecătoria Mangalia a luat o nouă decizie în privința lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai care s-a soldat cu moartea tinerilor Roberta Dragomir și Sebastian Olariu.

Judecătorii au decis: Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, rămâne în arest preventiv

Cum era de așteptat, judecătorii au decis din nou ca arestul preventiv în cazul lui Vlad Pascu să fie prelungit cu 30 de zile. Decizia a fost luată în cursul acestei zile de magistrații de la Judecătoria Mangalia. De subliniat că măsura nu este definitivă.

ADVERTISEMENT

”În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc. pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Pascu Matei Vlad, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia.

Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoștința inculpatului prin administraţia locului de deţinere.

ADVERTISEMENT

În baza art. 275 alin.3 Noul Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 8.11.2023 ora 15:00” – se arată în minuta Judecătoriei Mangalia.

Pe 30 octombrie, Tribunalul București decidea ca și mama tânărului să rămână după gratii. Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi fostul soţ, Claudiu Pascu.

ADVERTISEMENT

Femeia este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Mai exact, ea ar fi ameninţat-o pe prietena fiului său că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

Vlad Pascu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă și pentru deținere de droguri

În ceea ce-l privește pe Vlad Pascu, problemele sale cu legea par a fi nesfârșite. Pe 11 octombrie, băiatul de 19 ani care a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, la 2 Mai, și i-a ucis pe doi dintre ei (Roberta Dragomir și Sebastian Olariu), a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Tot luna trecută, Vlad Pascu era trimis în judecată de către DIICOT pentru deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată (două acte materiale), trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

ADVERTISEMENT