News

Video. Un cutremur de 6,2 grade a zguduit coasta Californiei de Nord. “Nu a mai fost un astfel de seism din 2010”

Un cutremur de 6,2 grade a zguduit coasta Californiei de Nord. Echipele de intervenție din comitatul Humboldt evaluează pagubele. Nu știe dacă au fost persoane rănite sau pagube majore
21.12.2021 | 08:39
Video Un cutremur de 62 grade a zguduit coasta Californiei de Nord Nu a mai fost un astfel de seism din 2010
ADVERTISEMENT

Un cutremur de 6,2 grade a zguduit coasta Californiei de Nord. Șeriful din comitatul Humboldt, unde a avut loc seismul, William Honsal, a declarat că nu a mai văzut un astfel de cutremur din anul 2010.

Un cutremur de 6,2 grade a zguduit coasta Californiei de Nord

Cutremurul s-a produs lângă Cape Mendocino, aproape de comitatul Humboldt, și a fost resimțit chiar și în orașul San Francisco din California.

ADVERTISEMENT

Șeriful din comitatul Humboldt, unde a avut loc seismul, William Honsal a declarat că nu a mai fost un astfel de cutremur din 2010.

“La început a fost lent, dar apoi a început cu adevărat”, a precizat acesta.

Agenții de intervenție în caz de urgență din comitatul Humboldt evaluează pagubele. Deocamdată, aceștia nu au informații despre eventuale persoane rănite sau prejudicii majore. Până acum, au fost găsite câteva pagube minore la clădiri, inclusiv sticlă spartă, a precizat șeriful, citat de CNN.

ADVERTISEMENT

Ce prejudicii a cauzat cutremurul de 6,2 grade

Autoritățile locale au precizat că prejudiciile cauzate de seismul de 6,2 grade din nordul Californiei nu sunt majore.

Totuși, patronii unor mici afaceri se plâng că mișcarea puternică a pământului a produs pagube în valoare de mii de dolari.

ADVERTISEMENT

Imaginile postate pe rețelele sociale dintr-un mic magazin alimentar din localitatea Ferndale, situată la nord de epicentrul cutremurului, arată multiple sticle de vin sparte, dar și alte alimente care au căzut pe jos.

“Este multă mizerie”, a spus Rangeet Singh, proprietarul unui magazin afectat de cutremur.

Acesta a precizat că cele mai multe dintre produsele uscate pot fi salvate, însă nu este și cazul vinului. Multe dintre sticlele sparte erau vinuri scumpe și șampanie pentru sărbători. El a estimat un prejudiciu de aproximativ 15 mii de dolari.

ADVERTISEMENT

Patronul magazinului a precizat că a fost surprins de durata seismului.

“Nu am simțit niciodată un cutremur care să dureze atât de mult”, a spus el.

Niciunul dintre cei nouă angajați ai săi nu a fost rănit.

Zeci de cutremure în SUA

Peste 40 de cutremure au avut loc în ultimele 24 de ore, în nord-vestul Statelor Unite ale Americii.

Șeriful comitatului Humboldt a spus că, din fericire, sistemul de avertizare timpurie a cutremurelor din California a funcționat. Acesta a precizat că a primit o alertă cu aproximativ 10-15 secunde înainte de a simți mișcările pământului.

Comitatul Humboldt este puțin populat, cu aproximativ 135 de mii de locuitori. Zona se află în apropierea graniței dintre California și Oregon.

Au fost detectate mai multe replici, dar nu este de așteptat un tsunami, potrivit biroului șerifului.

ADVERTISEMENT