News

Cutremur major produs în China. Zeci de răniți și peste 120 de clădiri prăbușite

Cutremur important în China. Peste 20 de persoane au fost rănite, în condițiile în care mai bine de 120 de clădiri s-au prăbușit.
06.08.2023 | 08:35
Cutremur major produs in China Zeci de raniti si peste 120 de cladiri prabusite
Cutremur major produs în China, zeci de victime. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter a zguduit estul Chinei, aducând cu el o serie de distrugeri și îngrijorări. Potrivit autorităților chineze, seismul a avut loc la o adâncime de doar 10 kilometri și s-a produs în jurul orei locale 02:33 (ora 21:33, ora României).

Cutremur mare în China

De remarcat că epicentrul a fost în apropierea orașului Dezhou, la aproximativ 300 de kilometri sud de capitala Beijing. Oamenii s-au panicat și mulți dintre ei au ieșit într-un suflet în stradă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în urma cutremurului, cel puțin 21 de persoane au fost rănite, iar nu mai puțin de 120 de clădiri s-au prăbușit, provocând daune majore în zonă. Situația este cu atât mai alarmantă cu cât multe dintre clădirile afectate nu au rezistat intensității seismului.

Televiziunea de stat din China a raportat că 126 de clădiri au fost grav afectate și că operațiunile de salvare și asistență sunt în desfășurare pentru a gestiona situația de urgență. Așadar, din nefericire, numărul persoanelor rănite și cel al clădirilor afectate ar putea crește.

ADVERTISEMENT

Din cauza pagubelor produse, circulația feroviară pe importante linii de transport, cum ar fi ruta Beijing – Shanghai și Beijing – Kowloon, a fost suspendată temporar până la efectuarea evaluarilor și reparării infrastructurii afectate.

Așa cum era de așteptat, seismul a creat o stare de tensiune și neliniște în rândul locuitorilor din zonă, iar autoritățile sunt mobilizate pentru a gestiona situația în mod eficient. De asemenea, poliția și unitățile medicale încearcă să ofere ajutor și sprijin celor afectați de calamitatea naturală.

ADVERTISEMENT

Eforturile de reconstrucție și recuperare vor fi esențiale pentru a restabili normalitatea în regiune după acest eveniment serios, unul dintre cele mai mari petrecute în zonă în ultima perioadă.

De altfel, în China, cutremurele nu sunt neobișnuite, însă regiunea estică a țării este rar afectată de astfel de fenomene naturale. Aici se găsesc majoritatea populației și a marilor orașe, iar astfel de evenimente seismic nu sunt la ordinea zilei.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui expert din cadrul Biroului de Seismologie din Shandong, probabilitatea unui cutremur mai puternic în această regiune este considerată “foarte slabă”. Întrucât cutremurele pot avea consecințe semnificative, atenția și pregătirea pentru a face față unor astfel de situații sunt esențiale. Autoritățile locale și naționale sunt în alertă totală de câteva ore.

ADVERTISEMENT
Tags: