Life

Cum poți scăpa de inundații, incendii sau cutremure. Google, o nouă platformă în timp real. România e inclusă

Cum poți scăpa de inundații, incendii sau cutremure. Google a lansat o platformă în timp real care este acum disponibilă și în România.
23.05.2023 | 18:14
Cum poti scapa de inundatii incendii sau cutremure Google o noua platforma in timp real Romania e inclusa
Google a dezvoltat o nouă platformă pentru inundații. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți scăpa de inundații, incendii sau cutremure. Google a dezvoltat o nouă platformă în timp real, care este disponibilă și la noi în țară.

Cum poți scăpa de inundații, incendii sau cutremure. Google a dezvoltat o nouă platformă

Google a lansat o nouă platformă, care poate avertiza când au loc dezastre naturale. În ultima perioadă există multe dezastre naturale care pot pune în pericol viața oamenilor.

ADVERTISEMENT

Iar pentru a satisface nevoia acestor a de a se simți în siguranță, Google a dezvoltat o nouă platformă în timp real care este disponibilă și în România. Compania a anunțat extinderea capacităților de a prognoza inundațiile în 80 de țări.

Printre acestea se află 60 de țări din Europa, Africa, Asia și America de Sud și Centrală. Toate datele necesare pentru utilizatori sunt în centrul de prognoza inundațiilor numit Flood Hub.

ADVERTISEMENT

Această platformă dezvoltată de Google afișează toate prognozele legate de posibile inundații arătând când vor avea ele loc în diferite zone din lume.

În total, persoanele care pot fi avertizate de în fața de Google prin platforma de inundații sunt 460 de milioane de oameni. De asemenea, guvernele și populația au acces cu șapte zile în avans la informațiile critice pentru a se putea pregăti la în fața dezastrelor naturale.

ADVERTISEMENT

Inundații devastatoare în Italia. Google va începe să trimită alerte pe telefon

Acest lucru vine în contextul în care în lume există inundații devastatoare. Sunt peste 36.000 de persoane sinistrate în Italia din cauza inundațiilor din nord-estul țării. Mai multe persoane și-au pierdut viața din cauza acestora.

Google a lansat serviciul de prognozare a inundațiilor încă din anul 2018. De asemenea, există și alte instrumente ale Google pentru dezastrele naturale. Acestea includ cutremurele și incendiile de pădure în „Google răspuns la criză”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, începând din acest an, Google va începe să trimită alerte de inundații în secțiunea de search dar și în Google Maps.

Pentru telefoanele cu Android vor fi trimise inclusiv notificări pentru a-i pune la la curent pe oameni cu ceea ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT
Tags: