ADVERTISEMENT
News

Cutremur puternic în Grecia. Seismul de noaptea trecută s-a resimțit pe o insulă plină de turiști români

Autor: Robert Cristea | 27.09.2020 | 11:59
Cutremur puternic în Grecia. Seismul de noaptea trecută s-a resimțit pe o insulă plină de turiști români
Cutremur puternic în Grecia.

Cutremur în Grecia cu magnitudine de 5.4 grade pe scara Richter. S-a resimțit pe o insula grecească foarte populară pentru români. Este vorba de Thassos, un loc vizitat an de an de turiștii din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane, aflate pe insulă, au povestit că s-au trezit în mijlocul nopții din cauza seismului.

De altfel, au fost înregistrate două cutremure. Primul s-a petrecut sâmbătă, 27 septembrie, la ora 21:39 și a avut magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter. Al doilea seism, care a speriat turiștii români, a avut loc la 01:52 și a măsurat 5.4 grade. Nu s-au întregistrat victime.

ADVERTISEMENT

Cutremur în Grecia: 5.4 grade pe scara Richter. S-a resimțit în Thassos

Mulți români sunt încă în vacanță și au dezvăluit pe Forum Thassos  cum au simțit cele două seisme.

”Noi suntem în Limenaria, l-am simțit atât pe cel de seară, cât și pe cel din noapte, a fost ceva mai intens și mai lung”, a povestit Ionela Ion.

ADVERTISEMENT

”În noaptea asta sunt cele mai mari valuri de când suntem la Skala Marion și credeam ca sunt de la vânt”, a spus Răzvan.

”Sunt cazată în Kazaviti, Prinos, și m-am trezit cu patul tremurând sub mine”, a transmis o turistă, pe forumul Thassos de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Acum aproximativ 10 zile, un seim puternic s-a resimțit și în Creta. A avut loc la o adâncime de 51 km. Cutremurul a fost resimțit în orașele Irakleion (populație de 137.000 de locuitori) și Arkalochori ( populație de 3.500 de locuitori). Cu toate că seismul a fost puternic, nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Cel mai puternic cutremur din Grecia, din această vară, a fost de 6.6 grade. A avut loc în Marea Medierană, în apele teritoriale, la doar o săptămână după ce un cutremur de 5.9 a zguduit nord-vestul Greciei și s-a resimțit și în Italia. Cel mai mare seism înregistrat în istoria recentă a Greciei s-a produs în 1956 în Amorgos și a avut magnitudinea de 7.7.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!