News

Cutremur puternic în Grecia. Seismul de noaptea trecută s-a resimțit pe o insulă plină de turiști români

27.09.2020 | 11:59
Cutremur puternic in Grecia Seismul de noaptea trecuta sa resimtit pe o insula plina de turisti romani
ADVERTISEMENT

Cutremur în Grecia cu magnitudine de 5.4 grade pe scara Richter. S-a resimțit pe o insula grecească foarte populară pentru români. Este vorba de Thassos, un loc vizitat an de an de turiștii din țara noastră.

Mai multe persoane, aflate pe insulă, au povestit că s-au trezit în mijlocul nopții din cauza seismului.

ADVERTISEMENT

De altfel, au fost înregistrate două cutremure. Primul s-a petrecut sâmbătă, 27 septembrie, la ora 21:39 și a avut magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter. Al doilea seism, care a speriat turiștii români, a avut loc la 01:52 și a măsurat 5.4 grade. Nu s-au întregistrat victime.

Cutremur în Grecia: 5.4 grade pe scara Richter. S-a resimțit în Thassos

Mulți români sunt încă în vacanță și au dezvăluit pe Forum Thassos  cum au simțit cele două seisme.

ADVERTISEMENT

”Noi suntem în Limenaria, l-am simțit atât pe cel de seară, cât și pe cel din noapte, a fost ceva mai intens și mai lung”, a povestit Ionela Ion.

”În noaptea asta sunt cele mai mari valuri de când suntem la Skala Marion și credeam ca sunt de la vânt”, a spus Răzvan.

ADVERTISEMENT

”Sunt cazată în Kazaviti, Prinos, și m-am trezit cu patul tremurând sub mine”, a transmis o turistă, pe forumul Thassos de pe Facebook.

Acum aproximativ 10 zile, un seim puternic s-a resimțit și în Creta. A avut loc la o adâncime de 51 km. Cutremurul a fost resimțit în orașele Irakleion (populație de 137.000 de locuitori) și Arkalochori ( populație de 3.500 de locuitori). Cu toate că seismul a fost puternic, nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

ADVERTISEMENT

Cel mai puternic cutremur din Grecia, din această vară, a fost de 6.6 grade. A avut loc în Marea Medierană, în apele teritoriale, la doar o săptămână după ce un cutremur de 5.9 a zguduit nord-vestul Greciei și s-a resimțit și în Italia. Cel mai mare seism înregistrat în istoria recentă a Greciei s-a produs în 1956 în Amorgos și a avut magnitudinea de 7.7.

ADVERTISEMENT