ADVERTISEMENT
News

Cutremur raportat în România miercuri seară. Seismul s-a resimțit și în Bulgaria

Autor: Adrian Baciu | 10.02.2021 | 23:18
Cutremur raportat în România miercuri seară. Seismul s-a resimțit și în Bulgaria
Cutremur raportat în România miercuri seară. Seismul s-a resimțit și în Bulgaria

Institutul Național de Fizică a Pământului a raportat, miercuri seară, un nou cutremur de mică intensitate în România. Interesant este faptul că seismul a fost resimțit până în Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Mișcarea telurică de miercuri, 10 februarie, a fost consemnată în Zona Seismică Vrancea și a avut o magnitudine de 3.2 pe Richter.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 21:32, la adâncimea de 123 de kilometri. Acesta s-a simțit în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila, București, Pitești, Iași, Sibiu, Ruse.

ADVERTISEMENT

Cutremur în România, miercuri seară. Seismul s-a resimțit și în Bulgaria

Luna februarie continuă să aibă o activitate seismică extrem de intensă în România. Miercuri seară, un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe Richter s-a produs în județul Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la adâncimea de 123 de kilometri și s-a simțit în apropierea orașelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila, București, Pitești, Iași, Sibiu, dar și a orașului Ruse, din Bulgaria.

ADVERTISEMENT

”În ziua de 10 Februarie 2021 la ora 21:32:53 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 123km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brasov, 87km NE de Ploiesti, 107km S de Bacau, 117km V de Galati, 117km V de Braila, 138km N de Bucuresti, 159km NE de Pitesti, 187km SV de Iasi, 189km E de Sibiu, 203km N de Ruse”, se arată în postarea instituției.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doar o săptămână, țara noastră a raportat o serie de trei cutremure cu magnitudini cuprinse între 2.5 și 3.8 pe Richter, într-un interval de aproximativ 3 ore. Mișcările telurice de miercuri, 3 februarie, au fost raportate, de INFP, în trei județe: Buzău, Vrancea și Argeș

Cel mai semnificativ a fost cel din Vrancea – Zona Seismică Vrancea, de la ora 2:52, de 3.8 magnitudine, iar cel mai scăzut ca intensitate a fost ultimul, din Argeș – Zona Seismică Făgăraș – Câmpulung, la ora 5:48, de 2.5 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Cutremur de peste 5 magnitudine în urmă cu un an

Anul trecut, cel mai important seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimțit atunci şi la Bucureşti.

Conform spuselor seismologului Gheorghe Mărmureanu, abia în aproximativ 20 de ani, țara ar putea fi lovită de un seism puternic.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!