News

Cutremur raportat în România miercuri seară. Seismul s-a resimțit și în Bulgaria

10.02.2021 | 23:18
Cutremur raportat in Romania miercuri seara Seismul sa resimtit si in Bulgaria
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Fizică a Pământului a raportat, miercuri seară, un nou cutremur de mică intensitate în România. Interesant este faptul că seismul a fost resimțit până în Bulgaria.

Mișcarea telurică de miercuri, 10 februarie, a fost consemnată în Zona Seismică Vrancea și a avut o magnitudine de 3.2 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 21:32, la adâncimea de 123 de kilometri. Acesta s-a simțit în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila, București, Pitești, Iași, Sibiu, Ruse.

Cutremur în România, miercuri seară. Seismul s-a resimțit și în Bulgaria

Luna februarie continuă să aibă o activitate seismică extrem de intensă în România. Miercuri seară, un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe Richter s-a produs în județul Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

ADVERTISEMENT

Seismul s-a produs la adâncimea de 123 de kilometri și s-a simțit în apropierea orașelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila, București, Pitești, Iași, Sibiu, dar și a orașului Ruse, din Bulgaria.

”În ziua de 10 Februarie 2021 la ora 21:32:53 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 123km.

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brasov, 87km NE de Ploiesti, 107km S de Bacau, 117km V de Galati, 117km V de Braila, 138km N de Bucuresti, 159km NE de Pitesti, 187km SV de Iasi, 189km E de Sibiu, 203km N de Ruse”, se arată în postarea instituției.

În urmă cu doar o săptămână, țara noastră a raportat o serie de trei cutremure cu magnitudini cuprinse între 2.5 și 3.8 pe Richter, într-un interval de aproximativ 3 ore. Mișcările telurice de miercuri, 3 februarie, au fost raportate, de INFP, în trei județe: Buzău, Vrancea și Argeș

ADVERTISEMENT

Cel mai semnificativ a fost cel din Vrancea – Zona Seismică Vrancea, de la ora 2:52, de 3.8 magnitudine, iar cel mai scăzut ca intensitate a fost ultimul, din Argeș – Zona Seismică Făgăraș – Câmpulung, la ora 5:48, de 2.5 pe Richter.

Cutremur de peste 5 magnitudine în urmă cu un an

Anul trecut, cel mai important seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimțit atunci şi la Bucureşti.

Conform spuselor seismologului Gheorghe Mărmureanu, abia în aproximativ 20 de ani, țara ar putea fi lovită de un seism puternic.

ADVERTISEMENT