Sport

„Dacă plătesc, vreau să joace băiatul”. Cum își distrug părinții propriii copii

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, trage un semnal de alarmă cu privire la implicarea părinților la cluburile de copii și juniori.
30.08.2023 | 17:40
Daca platesc vreau sa joace baiatul Cum isi distrug parintii propriii copii
Dumitru Dragomir știe care sunt principalele 3 probleme ale fotbalistului român. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir știe de ce nu avem rezultate la nivel de copii și juniori. Fostul conducător de club, discurs acid la „MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ”. Care e principala problemă a fotbalului românesc.

Dumitru Dragomir, concluzii alarmante pentru viitor: „Îi obligă pe indivizi să le bage odraslele să joace”

Mitică Dragomir nu poate să tacă și vorbește despre debandanda de la copii și juniori: „Aici stăm foarte prost. Pentru că la copii și juniori se întâmplă un fenomen nasol. Părinții plătesc pentru copii, ca aceștia să vină la antrenamente.

ADVERTISEMENT

Miile de părinți din această țară plătesc zeci de mii de lei pe antrenamentele copiilor. Sunt fel și fel de copii. Unul supraponderal, altul mai slăbuț, unul mai bun, altul mai rău. Părinții dacă plătesc, vor copii lor să joace.

Ei plătesc celor care îi pregătesc, dar îi și obligă pe indivizi să le bage odraslele să joace. Ei se gândesc că dacă le dau bani trebuie să îi și bage pe copii să joace. Și atunci, unul care e foarte talentat, nu ajunge niciodată acolo, să joace și el la cașcaval”, a dezvăluit fostul președinte al LPF, la „PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir mai vede o mare problemă: „Nu poți să scoți fotbalist cu două ore pe zi”

Dumitru Dragomir e de părere că este nevoie de o implicare mult mai mare a antrenorilor: „În afară de asta, mai e lipsa orelor de antrenament. Nu poți să scoți fotbalist cu două ore pe zi. Nu cu 3 zile de antrenamente pe săptămână. Cu 2 ore pe zi de antrenamente faci când ajungi în prima ligă. Atunci poți să faci 2 ore pe fiecare zi.

Până atunci, sub 4-5 ore pe zi nu poți să nu faci antrenamente. Să faci fizic o oră dimineața, 2 ore tehnic și o oră tactic după masă, asta obligatoriu. Păi cine face la noi așa ceva”.

ADVERTISEMENT

Lipsa antrenamentelor fizice este iar un mare minus al fotbalistului român: „Iar cu copilul, dacă nu ai băgat de la 12 ani forță în el e târziu. Ani în șir am greșit, din punct de vedere al federației, al ministerului și al politicului.

S-a greșit extraordinar din cauza orelor puține la copii și juniori. Și am mai greșit că nu s-a dat voie să se bage forță la ei, decât de la 18 ani. Când englezii bagă de la 18 ani și nemții la fel”.

ADVERTISEMENT

„MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ” e cea mai urmărită emisiune de sport din online-ul românesc. Dumitru Dragomir face show în fiecare luni, de la ora 13:15, DOAR pe site-ul FANATIK.RO. Nea Mitică poate fi văzut și în „reluare”, în fiecare miercuri, pe YouTube și Facebook, de la ora 10:30.

Dumitru Dragomir a descoperit marea problemă a fotbalului românesc

ADVERTISEMENT