Life

Dacia lansează o nouă mașină. Va avea dotări de top și intră în producție la începutul anului viitor

Dacia va lansa o nouă mașină. Aceasta va avea cele mai bune dotări de până acum, dar va intra în producție abia la începutul anului viitor.
01.07.2023 | 23:27
Dacia lanseaza o noua masina Va avea dotari de top si intra in productie la inceputul anului viitor
Dacia lansează o nouă mașină. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Dacia lansează o nouă mașină. Noul autovehicul va avea dotări de top și va intra în producție la începutul anului viitor.

Dacia lansează o nouă mașină. Se va produce de anul viitor

Este vorba despre a treia generația a modelului Dacia Duster, care va fi realizat la Mioveni, la uzina Dacia. Surse citate de Adevărul spun că a fost creat primul autoturism din noua generație Duster. Mașina a ieșit de pe liniile de fabricație săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, românii mai au de așteptat până să fie lansat oficial sau produs în masă. Noua mașină Dacia va fi lansată în mod oficial abia spre finalul acestui an, mai precis în decembrie.

Ulterior, producția în masă a mașinii de nouă generație Duster va începe din 2024. De asemenea, un oficial de la uzina Dacia din Mioveni a vorbit și despre dotările mașinii.

ADVERTISEMENT

Dotări de vârf pe noua mașină produsă de Dacia la Mioveni

Este vorba despre dotări de vârf, care deja se regăsesc pe modelul Megane. Noua mașină Dacia va avea inclusiv volanul încălzit, dar și camerele video, atât în față, cât și în spate.

Mașina va avea și mulți senzori noi și diverse sisteme de asistență pentru șoferi. „O parte dintre dotările de vârf pe noul Duster se regăsesc pe modelul Megane.

ADVERTISEMENT

Modelul va avea numeroși senzori și multe sisteme de asistență, camere video față-spate și inclusiv volan încălzit”, a precizat un oficial din cadrul uzinei Dacia de la Mioveni pentru sursa citată.

Dacia Duster este una dintre cele mai bine vândute mașini din Europa în 2022, fiind pe locul al doilea în topul european. Anul trecut au fost vândute peste 197.100 unităţi.

ADVERTISEMENT

De altfel, aceasta este și cea mai produsă mașină la Mioveni. Producția zilnică de la uzină este reprezentată în proporție de 65% de automobile model Duster.

Noua mașină Dacia va fi dezvoltată pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, care este folosită pentru Renault Captur, Renault Clio ori Mitsubishi ASX.

ADVERTISEMENT