News

Dan Diaconescu, mari probleme financiare. Datoriile uriașe pe care le are fostul om de televiziune

06.09.2020 | 12:19
Dan Diaconescu mari probleme financiare Datoriile uriase pe care le are fostul om de televiziune
Dan Diaconescu, mari probleme financiare. Datoriile uriașe pe care le are fostul om de televiziune. Sursa foto: impact.ro
ADVERTISEMENT

Odinioară unul dintre cei mai înstăriți oameni de presă din România, Dan Diaconescu are mari probleme financiare în ultimul timp.

Cunoscutul jurnalist, fost deținător a două televiziuni, a 4 companii și a zeci de milioane de euro, pare că a ajuns într-o situație extrem de delicată.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, aproape toată averea acestuia a ajuns pe mâinile creditorilor, având și în acest moment datorii de câteva milioane de euro.

Dan Diaconescu se confruntă cu mari probleme financiare

În ultimii ani, presa a tot relatat faptul că Dan Diaconescu a cam sărăcit. A petrecut doi ani în închisoare, fiind eliberat în 2017, iar după ieșire a început să se confrunte cu mari probleme.

ADVERTISEMENT

Se pare că averea sa, estimată în urmă cu câțiva ani la milioane de euro, s-a diminuat considerabil. Mai multe, Diaconescu primește lovitură după lovitură din partea băncilor.

Recent, un imobil al fostului patron al OTV a fost scos la licitație. Este vorba de un apartament cu două camere situat într-o vilă dintr-o zonă ultracentrală, vândută pe un preț foarte scăzut raportat la valoarea lui reală, scrie Bzi.ro.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, clădire de aproape 50 mp este situată în spatele Ateneului Român și este la etajul 1 al unei vile interbelice. Apartamentul a fost folosit ca ”loc de protocol” pe vremea OTV-ului, îndeosebi de invitații veniți din țară sau din străinătate, mai ales că era foarte aproape de fostul sediu al televiziunii (din Piața Romană).

Ce datorii are fostul om de televiziune

Pe lângă faptul că în ultimii doi ani a rămas fără mai multe proprietăți de lux, Dan Diaconescu are și datorii imense către diferite instituții.

ADVERTISEMENT

Astfel, în ultimii ani, toată averea acestuia a ajuns pe mâinile creditorilor, având și în acest moment, conform sursei citate, datorii de aproximativ 4,2 milioane de euro. De altfel fostul jurnalist recunoștea cu ceva vreme în urmă că toată averea sa erau defapt credite neonorate către creditori.

”Da, tot ce am e pe credit. Calculul e simplu: am în momentul acesta credite de 14,5 milioane euro, dar cele 4 firme pe care le dețin operează două televiziuni care valorează de 5-6 ori mai mult”, spunea Dan Diaconescu.

În urmă cu 10 ani, Dan Diaconescu se afla în topul celor mai bogați români, cu o avere evaluată la 30 milioane euro. Jurnalistul se lăuda atunci că are vile, yacht, avion și elicoptere. Ulterior, tot el a recunoscut că toată averea e luată pe credit, scrie Wowbiz.

Au urmat ani grei pentru omul de televiziune. În 2012, CNA a decis suspendarea licenței iar un an mai târziu, postul de televiziune a fost închis definitiv. În 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare pentru șantaj și a fost eliberat condiționat în 2017.

Diaconescu nu a avut însă voie să dea interviuri sau să mai apară pe la vreo televiziune în perioada de supraveghere, acesta fiind și motivul pentru fostul mogul media a renunțat la aparițiile publice.

ADVERTISEMENT