Fotbal intern

Dan Petrescu a cerut un penalty în CFR Cluj – Viitorul 0-0! Verdictul dat de Ion Crăciunescu

14.02.2020 | 22:55
Dan Petrescu a cerut un penalty in CFR Cluj  Viitorul 00 Verdictul dat de Ion Craciunescu
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu s-a revoltat la finalul meciului CFR – Viitorul, după ce echipa sa nu a primit lovitură de la 11 metri la un duel între Valentin Costache și Bradley de Nooijer, Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu l-a liniștit: „Nu dădeam penalty, nu e 11 metri”

Dan Petrescu cere penalty, Ion Crăciunescu îl contrazice

Dan Petrescu a avut un discurs puternic anti arbitraj, fiind convins că echipa sa ar fi trebuit să primească penalty în minutul 44 al meciului. Atunci, Valentin Costache a pătruns în careu și a fost aparent incomodat de fundașul Viitorului, Bradley de Nooijer.

ADVERTISEMENT

„Am avut penalty la Costache, dar nu zice nimeni nimic că nu există interes. Nici când jucăm în deplasare nu suntem arbitrați așa, dar nu vreau să dau vina pe arbitra”, a explicat Petrescu.

Ion Crăciunescu i-a dat replica, în direct, și a mărturisit că în situația ridicată de Petrescu nu s-ar fi impus o lovitură de la 11 metri. Mai mult, Crăciunescu i-a dat notă de trecere centralului Radu Petrescu.

ADVERTISEMENT

„Nu este 11 metri, după părerea mea. Jucătorul apărător nu se duce în adversar, nici măcar din elan. Nu poți să dai nimic, nici măcar joc periculos nu e.

Am văzut picioare în cap la care nu s-a dat joc periculos. Eu nu aș da penalty la așa ceva niciodată dacă aș fi arbitru”, a declarat Crăciunescu la emisiunea Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru nu a uitat să-l „înțepe” nici pe Mircea Rednic, după ce antrenorul Politehnicii Iași l-a acuzat pe Crăciunescu de rea credință în momentul în care judecă anumite faze la TV.

„Acum e la modă, ori că avem prieteni, așa cum ne acuză alții, ori că suntem cum spune domnul Dan Petrescu. Eu cred că ar trebui să își verifice bine afirmațiile pentru că nu au fundament. Când a fost penalty am spus, mie nu mi se pare și nu dădeam penalty.

Repet, au fost niște faulturi care nu s-au sancționat, niște indirecte, însă Radu Petrescu n-a avut probleme mari și a condus bine meciul în general”, a concluzionat fostul mare arbitru.

ADVERTISEMENT
  • 0-4 a fost raportul cartonașelor galbene în CFR – Viitorul