Sport

Dan Petrescu l-a exclus pe Gabriel Debeljuh din lotul CFR-ului: „N-are ce căuta la prima echipă! Au fost abateri repetate!”

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a vorbit despre decizia de a-l exclude pe Gabriel Debeljuh din lotul echipei.
29.10.2021 | 17:49
Dan Petrescu la exclus pe Gabriel Debeljuh din lotul CFRului Nare ce cauta la prima echipa Au fost abateri repetate
ADVERTISEMENT

Gabriel Debeljuh (25 de ani) a fost transferat de CFR Cluj, în vara anului trecut, de la FC Hermannstadt, pentru 250.000 de euro. Acesta mai are contract până în 2024 cu formația din Gruia.

Dan Petrescu a dat cărțile pe față după ce l-a exclus pe Gabriel Debeljuh din lotul CFR-ului

„Bursucul” susține că Debeljuh a avut mai multe abateri disciplinare, motiv pentru care a decis să-l excludă din lotul CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu recunoaște că nu are multe soluții în atac, însă preferă să folosească jucători „serioși”.

„La mine, dacă nu e disciplină, nu ești în program și ai abateri, n-ai ce să cauți la prima echipă. Fără disciplină nu accept să lucrez cu niciun grup.

ADVERTISEMENT

Au fost abateri repetate ale lui Debeljuh. E o problemă internă, dar eu am decis ca el, o perioadă, să nu mai facă antrenamente cu echipa mare.

N-avem prea multe soluții în atac, dar prefer să joc cu jucători care vor să joace la CFR, sunt serioși și nu fac probleme jocului. Orice jucător care face probleme n-are ce căuta la echipă.

ADVERTISEMENT

Dacă va continua așa, nu va reveni. Dacă el va avea o atitudine bună și va înțelege că a greșit, va fi reprimit”, a declarat Dan Petrescu, în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu FC Voluntari.

Dan Petrescu: „Mi se pare corect să-i mai dau o șansă!”

Totodată, antrenorul CFR-ului a declarat faptul că „ruptura” dintre el și Debeljuh nu este una permanentă și că o eventuală împăcare depinde de atitudinea pe care o va avea, în viitor, atacantul croat.

ADVERTISEMENT

„Depinde de el. Dacă se comportă normal, bine, are o atitudine corectă… nu i-am dat cartonaș roșu, i-am dat galben. Mie mi se pare corect să-i mai dau o șansă, dar să vedem atitudinea lui”, a mai spus Dan Petrescu.

Pentru CFR Cluj, urmează partida, de acasă, cu FC Voluntari, din etapa a 14-a de Liga 1. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 21:30.

În prezent, CFR Cluj se află pe primul loc din Liga 1, cu 33 de puncte obținute după 13 meciuri jucate.

  • 1,5 milioane de euro este cota lui Gabriel Debeljuh, conform transfermarkt.com
  • 4 goluri a dat Gabriel Debeljuh în 22 de partide bifate pentru CFR Cluj, în acest sezon
ADVERTISEMENT