Sport

Dan Petrescu, exasperat după Rapid – CFR Cluj 2-1: „Arbitraj de pe vremea Scorniceștiului! Îmi pare rău că n-am amânat meciul”

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a explodat la finalul meciului cu Rapid și l-a desființat pe centralul Cătălin Popa.
30.10.2022 | 23:42
Dan Petrescu exasperat dupa Rapid  CFR Cluj 21 Arbitraj de pe vremea Scornicestiului Imi pare rau ca nam amanat meciul
Echipa lui Dan Petrescu e pe locul 3 în SuperLiga, cu 28 de puncte, la 9 distanță de liderul Farul Constanța. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pierdut cu 2-1 în Giulești împotriva Rapdiului, însă echipa lui Dan Petrescu rămâne pe locul trei în SuperLiga, cu două meciuri mai puțin disputate.

Dan Petrescu, pachet de nervi la finalul meciului cu Rapid: „A fost o viciere clară de rezultat!”

Antrenorul campioanei României a acuzat în termeni duri arbitrajul de la meciul cu Rapid, însă consideră că echipa sa a făcut un meci bun: „Am controlat jocul primele 30 de minute și Rapid nu cred că a trecut de centrul terenului. Primul fault îl face Luckassen. Până la fault noi am căzut puțin”.

ADVERTISEMENT

Petrescu e convins că dacă arbitrul Cătălin Popa ar fi mers să consulte faza celui de-al doilea penalty, lucrurile ar fi stat cu totul altfel: „Am marcat gol, am început din nou bine. Dacă se ducea să verifice ar fi văzut că nu a fost niciun fault. La Deac cred că a fost roșu. Mi s-a părut un arbitraj de pe vremea Scorniceștiului. A fost o viciere clară de rezultat. Popa 2 – CFR 1”.

Ba, mai mult, „Bursucul” consideră că Popa a fluierat doar într-o singură direcție: „E foarte clară faza! Ai VAR să te duci să vezi. Cam toate acțiunile au fost decise în favoarea lor. Dar nu vreau să iau din meritele Rapidului și ale lui Adrian Mutu”.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă și-a vărsat nervii pe jurnaliști la finalul meciului și a refuzat interviul, însă Dan Petrescu i-a luat apărarea: „Nu cred că e vina lui neapărat. Dacă cei de la VAR l-ar fi chemat sau el să fi vrut să vadă faza. Eu îl înțeleg pe Burcă de ce a fost nervos. El era lovit, nu avea cum să îl țină cu mâna”. 

Dan Petrescu regretă că nu a amânat meciul cu Rapid: „Îmi pare rău că nu am încercat. L-am pierdut și pe Yuri”

Dan Petrescu este invidios pe cei de la Ballkani, care și-au amânat meciul din campionat înainte de partida decisivă din Conference League: „Avem un meci important și cred că l-am pierdut pe Yuri. Mai e ceva foarte interesant. Cei de la Ballkani au amânat meciul și îmi pare rău că nu am luat și noi decizia asta. Îmi pare rău că nu am încercat”.

ADVERTISEMENT

Yuri Matias a avut o seară de coșmar în Giulești. A ratat o ocazie mare, a avut o parte din vină la primul penalty, fază la care s-a accidentat și cel mai probabil va rata meciul cu Ballkani

Karlo Muhar, dezamăgit și el după înfrângerea cu Rapid: „Acest arbitru cred că a influențat și a afectat decisiv meciul”

Karlo Muhar, autorul golului lui CFR Cluj în Giulești, a fost dezamăgit la finalul meciului, chiar dacă a înscris: „Am făcut un meci bun. Din nou penalty! Ce putem face? E treaba lor. Am jucat bine și ne-a lipsit un pic norocul. Atmosfera pe stadion a fost una extraordinară. Urmează un meci foarte important pentru noi. Acest arbitru cred că a influențat și a afectat decisiv meciul. 

ADVERTISEMENT

Golul meu nu e important dacă nu jucăm. Pentru mine e un pic frustrant. Cred că șansele noastre sunt foarte bune, dar nu știi niciodată ce se va întâmpla. Trebuie să fim pozitivi și sper că va fi bine. Trebuie să ne facem treaba pe teren și să cred că avem șanse bune”, a spus mijlocașul la finalul meciului cu Rapid.

Ciprian Deac, dur cu Rapid: „Până la acel penalty n-au intrat în careul nostru”

Deși e un suporter declarat al Rapidului, Ciprian Deac nu i-a iertat pe „giuleșteni” după ce au primit două penalty-uri controversate: „Supărare mare, am pierdut două meciuri la rând. Nu avem timp să ne plângem. Cred că dumneavoastră știți cel mai bine. Cert e că până la acel penalty n-au intrat în careul nostrul. După acel penalty s-a schimbat jocul, au prins încredere și au venit mai sus. Burcă spunea că a fost fault în atac la al doilea penalty. 

Toată lumea spunea că dacă avem VAR se vor elimina foarte multe erori. Mai sunt și cred că vor mai fi. Eu unul nu înțeleg regulamentul. Se schimbă de la un meci la altul. Eu nu mai înțeleg când mai e fault, când mai e henț”, a spus Ciprian Deac, conform Prima Sport.

ADVERTISEMENT