Life

Ce avere fabuloasă a făcut Dan Puric! Actorul care îl ridică în slăvi pe Vladimir Putin e milionar

Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori care îl proslăveau pe Vladimir Putin, deține o avere impresionantă, iar profiturile obținute depășesc ordinul milioanelor de lei.
01.03.2022 | 12:45
Ce avere fabuloasa a facut Dan Puric Actorul care il ridica in slavi pe Vladimir Putin e milionar
Dan Puric, admiratorul lui Vladimir Putin, a făcut o avere din showbiz. Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Puric este unul dintre cei mai controversați actori de la noi din țară, declarațiile sale publice fiind, de multe ori, motiv de dezbateri aprinse. De-a lungul ultimilor ani, în repetate rânduri, Dan Puric s-a declarat admirator al lui Vladimir Putin și al naționalismului promovat, pe diverse canale, de propaganda rusă. “N-ai văzut că dacă îți iubești țara ești etichetat drept „naționalist”?! Și ce dacă ești naționalist? Ce, Putin nu-i naționalist? Am văzut în Rusia cât de mult îl iubește poporul pe Putin. Pentru că ăla ține cu țara”, spunea Dan Puric, într-unul dintre interviurile sale pentru Adevărul.

Dan Puric a făcut o adevărată avere din teatru

Chiar dacă, adeseori, se plângea de salariile mici din teatru, Dan Puric a dovedit că este, pe cât de talentat pe scenă, pe atât de abil în lumea afacerilor. Iar de-a lungul ultimilor ani, firma pe care o conduce a făcut profituri impresionante.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform declarațiilor fiscale depuse la ANAF și consultate de FANATIK, trupa de teatru patronată de Dan Puric a reușit să câștige bani serioși în cei 14 ani de activitate, bani la care se adaugă și conferințele făcute de actor și în cadrul cărora are discursuri care sunt catalogate, de cele mai multe ori, ca fiind naționaliste, ultraortodoxe și rusofile.

„Dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei pentru că dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o țară creștină…

ADVERTISEMENT

Divizarea noastră nu este o soluție și cred că această separare a fost concepută pentru a crea un conflict artificial între noi și a dezvolta tensiuni politice”, spunea, la una dintre conferințele sale, Dan Puric, în vremea în care Sputnik (companie media prorusă, interzisă acum de autoritățile europene) îl propunea pentru a candida la președinția României.

Ce profituri a făcut Dan Puric în ultimii ani?

Compania Dan Puric, firma patronată de actorul cu vizibilă orientare prorusă (cel puțin până la momentul invadării Ucrainei la ordinul lui Vladimir Putin), a reușit în 14 ani să obțină profituri de ordinul milioanelor de lei.

ADVERTISEMENT

Astfel, în cei 14 ani de activitate, firma lui Dan Puric a declarat o cifră de afaceri de peste 7,7 milioane de lei (peste 1,55 milioane de euro), cu precizarea că în ultimul an fiscal, așa cum s-a întâmplat în toată lumea showbiz-ului, încasările lui au fost cu 40% mai mici decât în anul anterior.

Profiturile obținute de Dan Puric sunt, evident, pe măsura încasărilor. Astfel, conform datelor consultate de FANATIK, Compania Dan Puric a raportat profit net de 3.669.451 lei (circa 735.000 de euro) în cei 14 ani de activitate.

ADVERTISEMENT

În ultimul an fiscal, firma lui Dan Puric a avut un profit în scădere, de doar 88.000 de lei (puțin peste 17.500 de euro), cel mai probabil din cauza pandemiei de COVID-19. Evident, pe lângă profiturile firmei, la capitolul venituri pentru Dan Puric se adaugă și cele obținute ca actor la Teatrul Național și încasările din publicarea cărților pe care le-a scris.

Un spectacol al lui Dan Puric, contestat la Constanța

USR Constanța a cerut anularea unui spectacol al lui Dan Puric programat pentru zilele următoare într-o sală pusă la dispoziție de Consiliul Judeţean Constanţa. Motivarea acestei cereri, conform vicepreședintelui CJ Constanța, funcție deținută de Petre Enciu de la USR, sunt simpatiile lui Dan Puric față de Rusia și Vladimir Putin.

”Toţi consilierii judeţeni USR Constanţa se delimitează public de evenimentul de la Constanţa ce îl are în prim-plan pe actorul Dan Puric şi pe al cărui afiş apare sigla Consiliului Judeţean. (…) Condamnăm ferm discursurile toxice, anti-occidentale, anti-europene şi simpatiile, exprimate public, pe care Dan Puric le are faţă de Rusia şi Vladimir Putin.

Considerăm că prezenţa lui Dan Puric la Constanţa, pe 6 martie, este o insultă adusă miilor de constănţeni care în aceste zile s-au mobilizat pentru ajutorarea refugiaţilor fugiţi din calea morţii, de sub pătura de durere şi teroare pe care tiranul Putin a aşternut-o asupra Ucrainei”, a notat, pe pagina de socializare, liderul USR.

ADVERTISEMENT