Sport

Cătălin Vulturar, prezentat oficial la Rapid: ”Totul pentru noua mea casă”

Rapid a anunțat oficial transferul lui Cătălin Vulturar. Internațional român de tineret, în vârstă de 19 ani, a fost adus de la formația Primavera a lui Lecce.
02.02.2024 | 17:09
Catalin Vulturar prezentat oficial la Rapid Totul pentru noua mea casa
Rapid a oficializat transferul mijlocașului Cătălin Vulturar, care a fost căpitanul echipei de tineret a lui Lecce, campioana Primavera din sezonul trecut. Sursp foto: Facebook FC Rapid 1923
ADVERTISEMENT
02-02-2024
15:17

Rapid l-a prezentat pe Cătălin Vulturar

Rapid a oficializat transferul mijlocașului Cătălin Vulturar, care a fost căpitanul echipei de tineret a lui Lecce, campioana Primavera din sezonul trecut.

În vârstă de 19 ani, mijlocașul născut la Arad cotat la 400.000 de euro a semnat cu Rapid un contract valabil timp de patru ani și jumătate, până în vara lui 2028.

”Venirea mea la Rapid o consider un pas important în carieră. Știu ca Rapid este un club legendar și mă bucur că voi face parte din acest proiect. Vin cu inima deschisă, decis să dau totul pentru noua mea casă, Giulești”, a declarat Vulturar, pentru fcrapid.ro.

Vulturar a fost format de UTA Arad, de unde a plecat în 2020 la Lecce. Pentru formația Primavera a italienilor a evoluat 109 meciuri, reușind 6 goluri și 11 assist-uri. Ultimul meci jucat de noul mijlocaș giuleștean datează de duminica trecută, când a jucat 82 de minute în victoria cu Verona, 2-1.

Cătălin Vulturar a jucat în cinci meciuri pentru naționala U21 a României, toate în preliminariile pentru Euro 2025, marcând și un gol, în victoria cu Armenia (2-0), din luna octombrie a anului trecut.

Chiar dacă a anunțat că este mulțumit de campania de transferurile din această iarnă, Dan Șucu îl va aduce la Rapid și pe Cătălin Vulturar, de la Lecce, ocupanta locului 14 în Serie A. Vulturar este al șaselea jucător transferat de Rapid în aceast mercato, după Ermal Krasniqi (CFR Cluj), Borisav Burmaz (Vozdovac), Florent Hasani (KF Tirana), Damjan Djokovic (FCSB) și Marian Aioani (Farul).

Cătălin Vulturar va semna cu Rapid

Cătălin Vulturar a ajuns la echipa din sudul Italiei în octombrie 2020, fiind tranferat de la UTA Arad. Rapid va plăti o sumă importantă pentru internaționalul de tineret, Lecce păstrând și 40 de procente din drepturile federative ale jucătorului. Cu anumite bonusuri pentru câștigarea SuperLigii și accederea în grupele unei competiții europene, Rapid poate ajunge să achite 700.000 de euro în schimbul mijlocașului, conform DigiSport.

ADVERTISEMENT

Daniel Stanciu a oferit mai multe detalii despre aducerea lui Vulturar la echipa din Giulești: ”El se antrena cu prima echipă, care e în Serie A. Mâine va ajunge la București și va semna oficial actele, le-a semnat doar pe mail. Suma de transfer e undeva la 700.000, dar e în funcție de performanțele jucătorului și ale clubului. A semnat pe cinci ani. E mijlocaș ofensiv, e un jucător foarte bun”.

Dan Șucu a fixat obiectivul Rapidului din acest sezon

Chiar dacă diferența față de FCSB este una considerabilă, Dan Șucu are încredere în echipa antrenată de Cristiano Bergodi și speră că aceasta va termina sezonul pe prima poziție a clasamentului.

ADVERTISEMENT

”Eu nu am avut niciodată alt obiectiv decât câștigarea campionatului. Pentru Rapid, nu există alt obiectiv. Dacă nu reușim anul acesta, nu e o frustrare așa mare, dar nu intru într-o competiție dacă nu mă gândesc că vreau să o câștig”, a declarat Dan Șucu.

Dorește Dan Șucu să devină singurul acționar al Rapidului?

În luna mai a anului 2022, Dan Șucu a decis să intre în acționariatul clubului Rapid, preluând 50% dintre acțiuni. Majorările de capital făcute în ultimul timp, au adus modificarea structurii în acționariatul echipei. Astfel, în acest moment, Dan Șucu deține 80% din club, restul aparținându-i celuilalt acționar, Victor Angelescu.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă își dorește să ajungă singurul investitor al echipei giuleștene, Șucu a declarat că plănuiește să continue la club cu actuala structură acționarială. Acesta a vorbit și despre asociatul său de la Rapid și a dezvăluit ce sumă este dispus să investască Victor Angelescu anual.

„Nu cred, nu e cazul să nu continuăm la fel. În clipa de față există o proporție de 4:1. De exemplu, dacă ar trebui să investim două milioane de euro, proporția mea ar fi undeva la 1,6 milioane, a lui la 400.000. Deocamdată, lucrurile sunt clare, simple. În măsura în care este nevoie de bani, ei sunt investiți.

ADVERTISEMENT

În măsura în care fiecare dintre noi avem posibilitatea de a investi, ne păstrăm procentele. Sunt convins că în proporția de față, Victor are toate posibilitățile să participe în continuare.  Mi-a transmis că își permite să investească în limita a 5-6 sute de mii de euro pe an. Mai mult devine problematic”, a declarat Dan Șucu.

ADVERTISEMENT