Sport

Devine Dan Șucu singurul acționar al Rapidului? Răspunsul dat în direct: ”Discuția pe care am avut-o e relativ simplă”

Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a răspus cu privire la preluarea acțiunilor deținute de Victor Angelescu, pentru a deveni unicul patron al echipei.
18.01.2024 | 07:00
Devine Dan Sucu singurul actionar al Rapidului Raspunsul dat in direct Discutia pe care am avuto e relativ simpla
Dan Șucu a vorbit despre acționariatul Rapidului. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În luna mai a anului 2022, Dan Șucu a decis să intre în acționariatul clubului Rapid, preluând 50% dintre acțiuni. Majorările de capital făcute în ultimul timp, au adus modificarea structurii în acționariatul echipei. Astfel, în acest moment, Dan Șucu deține 80% din club, restul aparținându-i celuilalt acționar, Victor Angelescu.

Dorește Dan Șucu să devină singurul acționar al Rapidului?

Întrebat dacă își dorește să ajungă singurul investitor al echipei giuleștene, Șucu a declarat că plănuiește să continue la club cu actuala structură acționarială. Acesta a vorbit și despre asociatul său de la Rapid și a dezvăluit ce sumă este dispus să investască Victor Angelescu anual.

ADVERTISEMENT

„Nu cred, nu e cazul să nu continuăm la fel. În clipa de față există o proporție de 4:1. De exemplu, dacă ar trebui să investim două milioane de euro, proporția mea ar fi undeva la 1,6 milioane, a lui la 400.000. Deocamdată, lucrurile sunt clare, simple. În măsura în care este nevoie de bani, ei sunt investiți.

În măsura în care fiecare dintre noi avem posibilitatea de a investi, ne păstrăm procentele. Sunt convins că în proporția de față, Victor are toate posibilitățile să participe în continuare.  Mi-a transmis că își permite să investească în limita a 5-6 sute de mii de euro pe an. Mai mult devine problematic”, a declarat Dan Șucu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu a fixat obiectivul Rapidului

Chiar dacă diferența față de FCSB este una considerabilă, Dan Șucu are încredere în echipa antrenată de Cristiano Bergodi și speră că aceasta va termina sezonul pe prima poziție a clasamentului.

”Eu nu am avut niciodată alt obiectiv decât câștigarea campionatului. Pentru Rapid, nu există alt obiectiv. Dacă nu reușim anul acesta, nu e o frustrare așa mare, dar nu intru într-o competiție dacă nu mă gândesc că vreau să o câștig”, a mai declarat Dan Șucu.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu, mulțumit de campania de transferuri a Rapidului

Acționarul majoritar al clubului din Giulești a vorbit despre jucătorii aduși la Rapid și crede că aceștia pot aduce un plus echipei în viitorul apropiat. Totodată, Dan Șucu așteaptă și revenirile lui Rrahmani și Petrila în a doua parte a sezonului.

”Din punctul meu de vedere, Hasani este cel mai bun jucător al Albaniei anul trecut, Burbaz este al doilea golgheter al Serbiei, pe Krasniqi îl știm cu toții, pe Djokovic îl știm cu toții. Mie mi se pare o campanie reușită. Nu sunt capabil să ajung la o concluzie daca Rrahmani este la fel de bun ca înainte de accidentare, o să vedem cu toții. Îl așteptăm și pe Petrila să se întoarcă, nu s-a antrenat cu mingea foarte mult. Probabil mai are o lună de refacere. Mușchii se refac mult mai greu decât oasele”, a adăugat Dan Șucu.

ADVERTISEMENT

Rapid caută înlocuitor pentru Horațiu Moldovan

Dan Șucu este încrezător că Rapid o să găsească un portar în cel mai scurt timp de la o eventuală plecare a lui Horațiu Moldovan în străinătate. Horațiu Moldovan este la un pas de a prinde un transfer la Betis, care este decisă să-i achite clauza de reziliere portarului de la Rapid.

”Și clubul Rapid este în negocieri cu alți portari. Avem niște discuții condiționate. În maxim o săptămână, nu ar trebui să avem o problemă să avem un titular de valoare în poarta Rapidului. Avem negocieri și în campionat, dar și în afară”, a mai adăugat Dan Șucu.

ADVERTISEMENT