Sport

Dan Șucu a fixat obiectivul echipei din acest sezon: ”Pentru Rapid, nu există altul”

Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a vorbit despre obiectivul fixat echipei pentru acest sezon al SuperLigii.
17.01.2024 | 22:48
Dan Sucu a fixat obiectivul echipei din acest sezon Pentru Rapid nu exista altul
Dan Șucu a fixat obiectivul Rapidului. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După 21 de etape, Rapid se află pe locul 4 în clasamnetul SuperLigii, la diferență de 11 puncte față de prima clasată, FCSB. Echipa giuleșteană va relua campionatul cu o partidă programată pe 19 ianuarie, acasă, împotriva oltenilor de la FCU Craiova.

Dan Șucu a vorbit despre obiectivul Rapidului

Chiar dacă diferența față de FCSB este una considerabilă, Dan Șucu are încredere în echipa antrenată de Cristiano Bergodi și speră că aceasta va termina sezonul pe prima poziție a clasamentului.

ADVERTISEMENT

”Eu nu am avut niciodată alt obiectiv decât câștigarea campionatului. Pentru Rapid, nu există alt obiectiv. Dacă nu reușim anul acesta, nu e o frustrare așa mare, dar nu intru într-o competiție dacă nu mă gândesc că vreau să o câștig”, a declarat Dan Șucu la Digi Sport.

Dan Șucu, mulțumit de campania de transferuri a Rapidului

Acționarul majoritar al clubului din Giulești a vorbit despre jucătorii aduși la Rapid și crede că aceștia pot aduce un plus echipei în viitorul apropiat. Totodată, Dan Șucu așteaptă și revenirile lui Rrahmani și Petrila în a doua parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

”Din punctul meu de vedere, Hasani este cel mai bun jucător al Albaniei anul trecut, Burbaz este al doilea golgheter al Serbiei, pe Krasniqi îl știm cu toții, pe Djokovic îl știm cu toții. Mie mi se pare o campanie reușită. Nu sunt capabil să ajung la o concluzie daca Rrahmani este la fel de bun ca înainte de accidentare, o să vedem cu toții. Îl așteptăm și pe Petrila să se întoarcă, nu s-a antrenat cu mingea foarte mult. Probabil mai are o lună de refacere. Mușchii se refac mult mai greu decât oasele”, a adăugat Dan Șucu.

Rapid caută înlocuitor pentru Horațiu Moldovan

Dan Șucu este încrezător că Rapid o să găsească un portar în cel mai scurt timp de la o eventuală plecare a lui Horațiu Moldovan în străinătate. Horațiu Moldovan este la un pas de a prinde un transfer la Betis, care este decisă să-i achite clauza de reziliere portarului de la Rapid.

ADVERTISEMENT

”Și clubul Rapid este în negocieri cu alți portari. Avem niște discuții condiționate. În maxim o săptămână, nu ar trebui să avem o problemă să avem un titular de valoare în poarta Rapidului. Avem negocieri și în campionat, dar și în afară”, a mai adăugat Dan Șucu.

Rapid, activă pe piața transferurilor

În contextul pregătirilor pentru sezonul de primăvară al SuperLigii, Daniel Pancu, fost jucător de la Rapid și actual selecționer al naționalei de tineret, a analizat atent transferurile efectuate de clubul giuleștean în această iarnă. Formația din Giulești a adus nu mai puțin de 4 jucători în pauza de iarnă: Ermal Krasniqi (CFR Cluj), Damjan Djokovic (FCSB), Borisav Burmaz (Vozdovac) și Florent Hasani (KF Tirana).

ADVERTISEMENT

“La transferuri, Rapid s-a mișcat cel mai bine, dintre echipele care luptă acolo sus, dar aveau nevoie, celelalte sunt echipe omogene. În România, dacă plătești, poți să îți iei orice jucător dorești.

Rapid și domnul Șucu au creat așa o stare de rivalitate între patroni, lucru benefic pentru fotbalul românesc. La Rapid, până în momentul în care nu vezi jucătorul, îl iei golgheter de acolo, până când nu vezi ca scutura plasele şi pe Giuleşti, nu poţi să dai niciun verdict”, a declarat Daniel Pancu despre fosta sa echipă.

ADVERTISEMENT