Fotbal international

Danezii nu mai știu ce să inventeze pentru stadioanele fără spectatori. La Aarhus echipa va avea public virtual în tribune

09.05.2020 | 21:13
Danezii nu mai știu ce să inventeze pentru stadioanele fără spectatori. La Aarhus echipa va avea public virtual în tribune
Danezii nu mai știu ce să mai inventeze pentru stadioanele fără spectatori. La Aaarhus echipa va avea public virtual în tribune. Foto: Corriere dello Sport-Stadio.it
ADVERTISEMENT

Danemarca își va relua pe 29 mai campionatul de la etapa la care a fost oprit de pandemia de coronavirus. Echipele din prima divizie sunt în etapa pregătirilor, care se desfășoară după cele mai stricte reguli de siguranță.

Aarhus va deschide reluarea stagiunii

Ca peste tot nici în Danemarca reluarea competiției nu va fi posibilă ca în timpurile normale, cu miile de suporteri dând viață tribunelor. Un handicap important pentru mentalul jucătorilor și o mare frustrare pentru suporteri. Drept urmare cluburile caută tot felul de soluții pentru a estompa acest aspect negativ. Iar cei de la Aarhus au venit cu o soluție ingenioasă.

ADVERTISEMENT

Primul meci pentru Aarhus va fi partida restanță pe teren propriu cu Randers. Aasrhus ocupă locul 3, cu 40 de puncte, Randers e prima după grupul de play-off, pe poziția a 7-a, cu 34 de puncte, la trei lungimi de locul 6, care înseamnă play-off și care e ocupat de Aalborg.

Colaborare cu compania Zoom

Mai sunt de jucat două etape din sezonul regulat, după care campionatul se va împărți în cele două secțiuni, play-off și play-out. Și pentru partida cu Randers organizatorii au de gând să pună la punct un sistem care nu a mai fost utilizat niciodată.

ADVERTISEMENT

În colaborare cu compania Zoom, care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă parte tehnică, oficialii lui Aarhus vor ca jucătorii lor să aibă totuși încurajările fanilor, deși aceștia, evident, nu se vor putea afla în tribune.

O soluție virtuală

Soluția este una virtuală, pentru că tot suntem într-o eră tot mai profundă a tehnologiei. Compania Zoom va monta deasupra tribunelor ecrane gigant pe care vor fi proiectate imagini cu sunet ale supoerterilor făcînd atmosferă pentru echipă.

„Pentru noi va fi un joc istoric și va fi din mai multe motive – a spus directorul AGF Jacob Nielsen -. Va fi primul pentru fotbalul danez după mult timp și am decis să sărbătorim acest eveniment cu o inițiativă digitală istorică.

ADVERTISEMENT

Exemplu și pentru alte cluburi

Suntem mândri că suntem primul club din lume care a încercat un astfel de experiment. Situația ne impune să ne ținem fanii departe de stadioane și va continua o perioadă de timp, așa că poate putem inspira o inițiativă similară și pentru alte cluburi. “

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri