Fotbal international

Soluţie inedită în Danemarca! Ce plan are FC Midtjylland când campionatul va fi reluat fără spectatori

18.04.2020 | 18:13
Solutie inedita in Danemarca Ce plan are FC Midtjylland cand campionatul va fi reluat fara spectatori
ADVERTISEMENT

Se profilează o lungă perioadă, dacă se vor relua competiţiile interne şi internaţionale, în care suporterii nu vor putea umple tribunele stadioanelor sau ale sălilor de sport pentru a-şi susţine echipa favorită.

Şi în Danemarca campionatul se va relua fără spectatori

Se vorbeşte în cel mai pesimist scenariu de o interdicţie de nu mai puţin de 18 luni. Alte informaţii vorbesc despre o perioadă de un an iar cele mai blânde estimează această restricţie până în primăvara anului viitor.

ADVERTISEMENT

Ca peste tot şi Danemarca se pregăteşte de reluarea campionatului cu tribunele goale. Însă conducerea echipei care se află pe primul loc în clasament, Midtjylland, nu concepe să nu aibă alături suporterii. Şi a găsit o soluţie care poate deveni generală în scurt timp.

Un stadion drive-in

Soluţia la care s-au gândit cei de la Midtjylland poartă denumirea de stadion drive-in şi constă în urmărirea partidei de către un număr de 2000 de suporteri aflaţi în maşinile lor în parcarea stadionului din Herning.

ADVERTISEMENT

“Avem un obiectiv clar în minte și vrem să creăm o experiență unică la stadion, chiar dacă noul coronavirus ne obligă să ne schimbăm obiceiurile.

Va fi implicat şi un post de radio la comentariu

Din păcate, trebuie să reluăm Superliga fără spectatori, dar ne vom descurca”, a explicat Preben Rokkjaer, directorul de marketing al clubului.

ADVERTISEMENT

“De aceea ne-am gândit, împreună cu autoritățile locale, să amplasăm mai multe ecrane gigant și, în parteneriat, cu un post de radio, să asigurăm suporterilor noștri și un comentariu la meci, în așa fel încât să se simtă ca și cum ar fi în tribună.

Poate fi o soluţie de viitor pentru multe cluburi

E modul nostru de a-i răsplăti pe cei mai fideli dintre fani și să dăm înapoi ceva regiunii care ne-a susținut întotdeauna”.

ADVERTISEMENT

Dacă această variantă se va dovedi că va avea succes cu siguranţă că va însemna brevetul unui mod pentru suporteri de a urmări meciurile echipelor lor, pentru că toate cluburile din lume din primele divizii pot adopta acest model, dacă el va fi şi acceptat de către autorităţi.

ADVERTISEMENT