Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dani Coman nu îl vrea pe Compagno la naţională şi propune alt atacant: “Să dăm credit românilor!”

Dani Coman nu îl vrea pe Andrea Compagno la echipa națională a României. Președintele lui Hermannstadt a venit cu altă propunere.
25.09.2023 | 09:20
Dani Coman nu il vrea pe Compagno la nationala si propune alt atacant Sa dam credit romanilor
Dani Coman nu îl vrea pe Andrea Compagno la naționala României. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României este în criză de atacanți, iar Andrei Vochin și Dănuț Lupu au dezbătut la FANATIK SUPERLIGA varianta naturalizării lui Andrea Compagno. Atacantul italian a reușit o „dublă” în Hermannstadt – FCSB 2-2. Dani Coman nu este de acord cu această variantă și l-a propus spre convocare pe Daniel Paraschiv.

Coman nu îl vrea pe Compagno la naţională şi propune alt atacant: “Să dăm credit românilor!”

Andrei Vochin a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că Andrea Compagno are nevoie de aproximativ cinci ani jucați în România pentru a putea fi eligibil spre naturalizare. Consilierul lui Răzvan Burleanu l-a lăudat pe atacantul italian pe care l-ar considera o opțiune viabilă pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

Dani Coman nu a contestat calitățile lui Andrea Compagno, însă fostul portar consideră că varianta naturalizării atacantului italian este una hazardată. Președintele lui Hermannstadt l-a recomandat la naționala României pe Daniel Paraschiv, fotbalistul de 24 de ani al sibienilor.

„Eu zic că ne hazardăm. Avem și noi. Îl avem pe Daniel Paraschiv, un atacant de mare viitor, un atacant care nu joacă în momentul de față nici la 60% din potențialul pe care îl are. Doar că trebuie ajutat. Sunt convins că Paraschiv va fi convocat la echipa națională la cum joacă și cum se antrenează. 

ADVERTISEMENT

„Eu aș miza pe jucătorii români. În România ne entuziasmăm repede”

În afara faptului că este un fotbalist bun, este și un om extraordinar, un băiat inteligent, un băiat cu care poți vorbi orice nu doar despre fotbal. Are 24 de ani. Nu a fost convocat frecvent la echipa națională, nu jucăm în cupele europene, dar este un fotbalist de mare viitor. 

Eu aș miza totuși pe jucătorii români. Nu mă hazardez, cum a dat unul două goluri să-l naturalizăm. Deși Compagno e un jucător bun trebuie să recunosc. Aș alege 100% Paraschiv, datorită vârstei, datorită mentalității pe care o are.

ADVERTISEMENT

Sunt obiectiv, l-aș alege pe Paraschiv 100% cu toată încrederea. Timpul va demonstra. Așa se întâmplă în România, ne entuziasmăm prea repede.

Cum dă unul două goluri, gata, să-l luăm, să-l naturalizăm, e pe prima pagină a tuturor ziarelor. Haideți să dăm mai mult credit românilor, pentru că avem și noi jucători de calitate”, a declarat Dani Coman, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin îl propune pe Compagno la națională

Andrea Compagno a marcat patru goluri în opt meciuri la FCSB în actuala stagiune. Atacantul italian a fost remarcat de Andrei Vochin, mai ales după „dubla” cu Hermannstadt. ”Eu întreb dacă Andrea Compagno era român, dacă era bun pentru echipa națională.

Eu cred că da. În primul rând, la număr nu avem vârfuri în România la un anumit nivel. Spuneți un atacant român care este mai bun decât cei trei de la lot. 

”În momentul în care ești pe lista extinsă la Italia, și Italia este în criză de atacanți. Mancini l-a pus pe o listă mai lungă, al șaselea, al șaptelea atacant dintre toți atacanții italienii care sunt în momentul ăsta.

Înseamnă că are ceva. Și ei au o problemă, nu s-au calificat la două mondiale consecutive, dar nu cred că e atât de slab cum a fost descris. Trebuie să aibă vreo cinci ani jucați în România ca să îl naturalizăm”, a spus Vochin.

FANATIK SUPERLIGA vine cu o nouă ediție incendiară în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE, doar pe www.fanatik.ro. În premieră, emisiunea se vede în fiecare luni, marți și vineri, ora 17:30, pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Dani Coman nu-l vrea pe Compagno la echipa națională și propune un jucător de la Hermannstadt

ADVERTISEMENT