Life

Dani Mocanu, trimis în judecată pentru tentativă de omor. Ce pedeapsă riscă manelistul

Dani Mocanu, acuzat de tentativă de omor după scandalul din benzinărie din luna august 2022. Cât poate sta la închisoare.
15.11.2022 | 21:50
Dani Mocanu trimis in judecata pentru tentativa de omor Ce pedeapsa risca manelistul
Dani Mocanu, acuzat de tentativă de omor după scandalul din benzinărie. Cât poate sta la închisoare. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cântărețul de muzică de petrecere a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor alături de alte trei persoane. Ce pedeapsă riscă manelistul care în urmă cu câteva luni a bătut un bărbat într-o stație de alimentare din Pitești.

Dani Mocanu, acuzat de tentativă de omor după scandalul din benzinărie. Cât poate sta la închisoare

Dani Mocanu este arestat la domiciliu, iar acum a primit încă o veste neplăcută din partea magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Procurorii au decis să-l trimită în judecată pe manelist.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul artist urmează să fie judecat pentru tentativă de omor, împreună cu alte trei persoane. În plus, oamenii legii au deschis dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

În cazul în care cântărețul va fi găsit vinovat riscă să stea ani buni în spatele gratiilor. Potrivit Noului Cod Penal, actualizat în 2022, vedeta poate sta la închisoare între 10 și 20 de ani pentru tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Există și situația în care Dani Mocanu poate recunoaște fapta comisă în benzinăria din Pitești, magistrații putând să reducă sancțiunea cu o treime.

Dani Mocanu, față-n față cu judecătorii din Pitești

Dani Mocanu și celelalte trei persoane sunt inculpate în dosarul din Pitești. Unul dintre bărbați este arestat preventiv, în timp ce manelistul este arestat la domiciliu. Ceilalți doi sunt în stare de libertate.

ADVERTISEMENT

„Un inculpat, în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal; art. 371 Cod penal.

Ambele sunt cu aplicarea art. 44, al. 1 Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal (în sarcina acestui inculpat s-a reţinut săvârşirea faptelor în stare de pluralitate intermediară şi în termenul de supraveghere stabilit de instanţă).

ADVERTISEMENT

Acesta a fost condamnat anterior la pedeapsa de 9 luni închisoare, cu executare, prin hotărâre definitivă a unei alte instanţe de judecată)”, au transmis procurorii din Argeș, conform gandul.ro.

ADVERTISEMENT