Sport

Daniel Stanciu, exasperat de greşelile VAR: „Unii arbitri au făcut cursurile ca facultatea în anii 90. Îți luai doar diploma“

Daniel Stanciu nu mai suportă greşelile VAR şi a anunţat ironic lipsa sistemului la FC Argeş - CFR Cluj. Partida va avea, însă, arbitraj video.
06.09.2022 | 19:08
Daniel Stanciu exasperat de greselile VAR Unii arbitri au facut cursurile ca facultatea in anii 90 Iti luai doar diploma
Majoritatea cluburilor din SuperLiga sunt nemulțumite de arbitrajul VAR. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

VAR-ul a enervat pe toată lumea în SuperLiga și majoritatea echipelor sunt nemulțumite de calitatea arbitrajelor.

Meciul dintre FC Argeș și CFR Cluj nu va avea parte de arbitraj

Partida din etapa a 11-a SuperLiga dintre FC Argeș și CFR Cluj, care se va disputa pe 19 septembrie de la ora 19:30, nu va avea parte de asistență VAR, a spus Daniel Stanciu, pe un ton ironic.

ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al lui FC Argeș a dezbătut la DigiSport tema arbitrajului video. Enervat de ineficacitatea lui şi de greşelile apărute de la startul campionatului, oficialul argeşenilor a lansat o ipoteză alarmantă: la FC Argeş – CFR Cluj nu va fi VAR.

„Noi nu vom avea VAR la meciul cu CFR. Avem foarte multe cereri de bilete la acest meci. Am dat foarte multe bilete de parcare. Mașinile vor fi parcate acolo în zona unde trebuie instalat VAR-ul. Se fac niște lucrări, niște șanțuri, nu știu să vă spun tehnic, iar mașina VAR nu poate intra pe stadion”.

ADVERTISEMENT

Nemulţumirea lui Daniel Stanciu vine în urma numeroaselor controverse legate de arbitrajul video. Oficialul îi acuză pe responsabilii din camera VAR că nu sunt pregătiţi.

„În momentul în care VAR-ul nu își face treaba, lăsați-i la cursuri pe arbitri! E clar că unii arbitri au făcut cursurile VAR așa cum se făcea facultatea în anii 90 și îți luai doar diploma…

ADVERTISEMENT

Te duci, faci niște cursuri, în condițiile în care nu știi să deschizi un laptop și ai probleme să activezi o aplicație pe telefon, te duci și încerci să iei niște faze cu trei-patru camere 2D sau 4K, ideea e că nu are rost… Nu suntem în stare, nicio problemă. Am dat la parcări…“

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a intervenit și el, continuând gluma: „Fac niște zugrăveli, deci un fel de var tot vom avea 😄”. 

ADVERTISEMENT

În mod oficial, însă, arbitrajul video va fi disponibil la partida FC Argeş – CFR Cluj.

A existat un meci fără arbitraj video. SuperLiga dispune de doar 3 mașini VAR

FC Argeș este una dintre echipele care nu a avut VAR la un meci din startul acestui sezon. În etapa a doua, meciul de la Sfântu Gheorghe cu Sepsi s-a desfășurat fără arbitraj video.

LPF a fost nevoită să programeze patru meciuri într-o zi din cauza faptului că CFR Cluj avea meci în Conference League.

În România există însă doar trei mașini VAR, așa că Liga a fost nevoită să ia decizia ca partida dintre Sepsi și FC Argeș să nu beneficieze de acest sistem.

ADVERTISEMENT