Fotbal intern

Dănuț Lupu, despre criza de la Dinamo: „Tot schimbăm antrenorii, dar șefii când pleacă?”

30.10.2018 | 16:38
Danut Lupu despre criza de la Dinamo Tot schimbam antrenorii dar sefii cand pleaca

Dinamo București a reușit un nou meci fără victorie, scor 0-0, în deplasare, pe terenul celor de la Concordia Chiajna. Și după acest rezultat, care a coincis cu finalul turului de campionat, Dinamo se află în continuare pe locul 12 în clasamentul Ligii 1 Betano. Dănuț Lupu, fost campion și câștigător al Cupei României cu Dinamo, a criticat situația formației din „Ștefan cel Mare”.

Dănuț Lupu a vorbit pentru FANATIK.RO despre meciul cu Chiajna și a oferit o reacție ironică: „Am văzut meciul. Atât timp cât nu au luat gol și au scos un rezultat de egalitate înseamnă că sunt pe drumul cel bun, nu? Așa e declarația pe care a făcut-o Rednic. El e antrenorul echipei, că a spus-o ca o ironie sau nu, e un plus. E primul meci în care au reușit să nu ia gol. Deci e un plus asta. Că e o ironie, e cu totul altceva, dar ăsta e adevărul.”

Dănuț Lupu caută vinovații pentru situația lui Dinamo

Fostul mijlocaș al naționalei crede că Dinamo poate întoarce situația în returul Ligii 1 Betano: „Nu cred că e un lucru bun că sunt pe locul 12, dar după declarațiile pe care le-a făcut Rednic, că așteaptă 5-6 jucători, să sperăm că ceea ce nu au reușit să facă în tur, să reușească să facă în retur. Trebuie să recunoaștem că e posibil orice. Campionatul e foarte slab, așa că nu ar mira pe nimeni dacă Dinamo ar reuși 8 victorii din 13, de exemplu. Nu cred că și-ar fi imaginat cineva ca Dinamo să se bată la retrogradare. Cum nimeni nu s-ar aștepta ca FC Argeș să dispară sau Timișoara sau Steaua să ajungă în Liga a 5-a. Se aștepta cineva? Dar e o vorbă românească ‘totul e posibil în lume’”.

Dănuț Lupu are un titlu și o Cupă a României în tricoul lui Dinamo

Lupu a căutat și un vinovat pentru situația din Ștefan cel Mare: „Eu nu cred că sunt vinovați antrenorii, ci cei care i-au adus. La Dinamo se schimbă foarte mulți antrenori și nu se schimbă niciun conducător nimic. Ăia rămân acolo. Poate ar trebui să fie schimbați și șefii. Nu cred că e normal atât timp să nu apară nimeni și să nu se spună nimic. Bratu a fost de vină, Niculescu a fost de vină, Ando a fost de vină și cine a mai fost, dar voi? Tot schimbați antrenorii, dar nu voi îi aduceți? Cine îi aduce?”

Lupu îi dă o „strâmbă” și lui Mircea Rednic: „Nu știa unde vine?”

Dănuț Lupu a avut grijă să îi ofere o replică tăioasă și antrenorului Mircea Rednic, cel poreclit „Strâmbul”:

 „Eu am încredere în Mircea, dar nu i-am înțeles declarația dată ieri (n.r. luni, după meciul cu Chiajna). A spus că nu se poate mai mult, dar când a venit la Dinamo, nu știa unde vine? Am spus-o și o repet, am încredere în el ca antrenor și îmi doresc să reușească, dar când a venit la Dinamo, nu a știut ce jucători sunt? Nu poți după două etape să spui că jucătorii sunt de vină! E ca și cum eu cumpăr acum o casă și cade după trei zile. Eu nu m-am uitat ce am cumpărat? Așa și el. Nu știe ce jucători erau la Dinamo?”

Mircea Rednic, ironizat de Dănuț Lupu după ce s-a plâns de situația de la Dinamo

Mircea Rednic a ajuns după meciul contra Chiajnei la al doilea egal consecutiv de când se află pe banca lui Dinamo, după ce a remizat în etapa precedentă, scor 1-1, cu Dunărea Călărași. La finalul turului din Liga 1 Betano, formația din Ștefan cel Mare a adunat doar 13 puncte și se află pe locul 12, poziție care i-ar duce pe elevii lui Mircea Rednic la barajul pentru rămânerea în Liga 1, care se va juca împotriva formației care ocupă locul 3 în Liga 2.

Dănuț Lupu a jucat la Dinamo în mai multe rânduri, între anii 1987-1990, 1995-1997 și 2000-2001. El a câștigat în tricoul lui Dinamo un titlu al României și o Cupă, în sezonul 1989-1990. De asemenea, mai are un titlu cu Rapid București, în sezonul 1998-1999.