News

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, reținut de DNA. Acuzații de trafic de influență

Preşedintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuţ Pop, a fost reţinut, miercuri, de DNA. Procurorii îl acuză de trafic de influență.
09.11.2022 | 16:38
Danut Pop presedintele Partidului Ecologist Roman retinut de DNA Acuzatii de trafic de influenta
Președintele Partidului Ecologist Român, reținut de DNA. Ce acuzații îi sunt aduse lui Dănuț Pop. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Probleme mari cu legea pentru Dănuț Pop, liderul Partidului Ecologist Român (PER). Politicianul a fost reținut pentru 24 de ore.

Președintele Partidului Ecologist Român, reținut de DNA. Ce acuzații îi sunt aduse lui Dănuț Pop

Într-un comunicat postat miercuri după-amiază pe site-ul oficial, Direcția Națională Anticorupție explică pe larg motivele reținerii liderului PER.

ADVERTISEMENT

Astfel, se arată în referat că Dănuț Pop a fost reținut de DNA pentru trafic de influență. Acesta este acuzat că ar fi primit 10.000 de euro de la o persoană căreia i-ar fi promis, în schimb, că va interveni pentru a fi angajată pe o funcție de consilier la cabinetul unui deputat.

Procurorii spun că, în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, președintele Partidului Ecologist Român ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranşe:

ADVERTISEMENT
  • 4.000 euro – noiembrie 2021
  • 2.000 euro – decembrie 2021
  • 2.000 euro – decembrie 2021
  • 10.000 lei – februarie 2022

”În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui deputat în Parlamentul României şi ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcţie de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, mai precizează DNA.

ADVERTISEMENT

Instituția statului mai anunță că inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Peste 24 de ore, joi, 10 noiembrie, Dănuț Pop urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Dănuț Pop, președinte PER din 2008

Partidul Ecologist Român a apărut pe scena politică internă la un an după Revoluție. Formațiunea fost înființată pe 16 ianuarie 1990, sub conducerea lui Adrian Manolache.

În ceea ce-l privește pe Dănuț Pop, acesta ocupă poziția de lider din 2008. Ultimul congres al formațiunii, la care Pop a fost reales președinte, s-a desfășurat în martie 2022. Tot atunci a candidat și omul de afaceri Mohammad Murad, care a fost ales președinte executiv al partidului.

PER are mari ambiții la alegerile parlamentare din 2024, țintind intrarea în Legislativ și un procent de 10%.

ADVERTISEMENT
Tags: