News

O fetiță și bunica ei, din Călărași, au murit în această săptămână. Micuța ar fi consumat pește. Precizările Ministerului Sănătății. Update

Tragedie în județul Călărași, acolo unde o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit în această săptămână. Care sunt cauzele deceselor.
30.04.2024 | 16:09
O fetita si bunica ei din Calarasi au murit in aceasta saptamana Micuta ar fi consumat peste Precizarile Ministerului Sanatatii Update
Tragedie în Călărași: o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat pește congelat. Sursa foto (ilustrativ): Hepta.ro
ADVERTISEMENT
30-04-2024
13:20

Copila de 4 ani ar fi suferit o toxiinfecție alimentară. Bunica a murit după ce a aflat de decesul nepoatei

Într-un comunicat emis marți după-amiază, Ministerul Sănătății face lumină în în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii sale din Călărași, care au murit luni, a doua zi după Florii.

Astfel, autoritățile spun că evenimentul a fost notificat inițial ca suspiciune de toxiinfecție alimentară, fiind posibil incriminat peștele consumat de Florii. În ceea ce privește decesul bunicii copilei, se pare că acest ar fi survenit după ce vârstnica a aflat de moartea nepoatei.

”La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii și 6 adulți, produsele consumate au fost numeroase (pește, ceafă porc, mici, cârnați porc, coaste porc, gogoși). Grețuri și vărsături au avut doar fețița de 4 ani și bunica acesteia.

Tabloul clinic al fetiței poate fi asociat eventual cu o intoxicație alimentară, iar în cazul bunicii (cu afecțiuni preexistente: infarct miocardic, fibrilație atrială), stopul cardio-respirator a survenit în momentul transmiterii veștii că fetița a decedat și nu a putut fi resuscitată”, a transmis Ministerul Sănătății.

Datele exacte în urma acestei tragedii vor fi aflate după efectuarea necropsiilor. ”Serviciul de Medicină Legală va efectua necropsia ambelor persoane și vor fi prelevate probe, inclusiv toxicologice, în vederea stabilirii cauzei / cauzelor de deces”, mai anunță ministerul.

Final tragic pentru o fetiță de doar 4 ani și bunica ei, în Călărași. Cele două au murit, luni dimineața, după ce în weekend, de Florii, ar fi consumat pește congelat cumpărat dintr-un magazin local.

Tragedie în Călărași: o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat pește congelat

O tragedie a lovit, chiar în Săptămâna Mare, o familie dintr-o localitate situată în județul Călărași. O fetiță de doar 4 anișori și bunica acesteia s-au stins din viață în comuna Spanțov.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-ar fi întâmplat după ce victimele au mâncat pește pregătit în ziua de Florii. Rudele spun că starea lor de sănătate s-a înrăutăți la scurt timp după ce au mâncat pește macrou congelat cumpărat de la magazinul din sat.

Copila de 4 ani a acuzat o stare de rău încă de duminică seară. Luni dimineață, familia ei a chemat ambulanța. Din păcate, la sosirea echipajului cu medici micuța era deja în stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Doctorii au început imediat manevrele de resuscitare. Fetița a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Călărași. În tot acest timp au fost continuate manevrele de resuscitare.

Peste doar trei ore, simptome similare au început să aibă și bunicii copilei. La rândul lor, vârstnicii au fost transportați la spitalul din Oltenița. Din nefericire, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru bunica fetiței. Femeia de 55 de ani s-a stins la spital.

ADVERTISEMENT

În prezent, bunicul fetiței decedate este în continuare internat în secția de terapie intensivă (ATI). Medicii depun eforturi să-i salveze viața. Între timp, DSP efectuează o anchetă epidemiologică pentru a afla ce s-a întâmplat. O altă anchetă a fost începută de Direcția Sanitar-Veterinară. Totodată, Poliția a fost sesizată în acest caz și este așteptat rezultatul necropsiei fetiței.

Ce au găsit inspectorii în frigiderul victimelor

După această dublă tragedie din Călărași, autoritățile au deschis o anchetă. În ultimele ore au fost ridicate probe atât de la magazinul de unde a fost cumpărat peștele, dar și din frigiderul familiei, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Din informațiile prezentate de site-ul Știrile ProTV, aflăm că în frigiderul familiei, inspectorii au găsit, pe lângă peștele congelat și alte produse care au fost pregătite în weekend la grătar, dar și mezeluri expirate.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților