Fotbal international

Dat afară de la Real Madrid, Julen Lopetegui ar putea prelua o echipă națională

21.11.2018 | 14:36
Dat afara de la Real Madrid Julen Lopetegui ar putea prelua o echipa nationala

Fostul tehnician al formației Real Madrid, Julen Lopetegui, ar putea prelua în curând o echipă națională. Conform cotidianului spaniol As, Lopetegui este considerat de șefii Federației Americane de Fotbal antrenorul perfect pentru acest post.

Fostul selecționer al Statelor Unite ale Americii, Bruce Arena, a demisionat la finalul anului trecut după ratarea calificării Campionatului Mondial din Rusia, iar interimatul a fost asigurat de Dave Sarachan. Cu acesta pe bancă, americanii au pierdut în ultimele zile meciurile amicale cu Anglia, scor 0-3, și cu Italia, scor 0-1.

Julen Lopetegui ar putea prelua echipa națională a SUA după ce a fost demis de la Real Madrid

”Există o mulțime de tineri jucători talentați în naționala americană, dar aceștia au nevoie să fie șlefuiți. Acesta este motivul pentru care caută un selecționer care să gestioneze această situație. Iar Julen Lopetegui este varianta corectă, deoarece a făcut acest lucru la naționala de tineret a Spaniei și la toate echipele pe la care a trecut”, au scris jurnaliștii spanioli.

Julen Lopetegui alături de Florentino Perez la prezentarea oficială la Real Madrid
Julen Lopetegui alături de Florentino Perez la prezentarea oficială la Real Madrid

”Tehnicianul basc are în continuare oferte, deoarece mulți nu îl văd vinovatul principal pentru ce s-a întâmplat la Real Madrid. El nu are voie să antreneze în acest sezon în La Liga, dar o poate face în oricare altă parte. Este clar că el are nevoie de o pauză după ce i s-a întâmplat în ultimele luni, dar ar putea fi convins cu un proiect atractiv. Cert este că americanii s-au interesat de el”, au mai notat ibericii în materialul în care anunță că Julen Lopetegui ar putea prelua echipa națională a Statelor Unite după demiterea de la Real Madrid.

Președintele Florentino Perez a decis să se despartă de Julen Lopetegui la finalul lunii octombrie, după ce Real Madrid a pierdut derby-ul cu FC Barcelona, scor 1-5. Fostul selecționer al Spaniei a stat doar 140 de zile pe banca tehnică a ”galacticilor” și a înregistrat 4 victorii, 2 egaluri și 4 eșecuri.

Tags: