Sport

David Popovici, prima reacție după titlul continental cucerit la Kazan. ”Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport! Mândru că sunt român”. Video

David Popovici este considerat un fenomen în natația mondială, iar românul a confirmat așteptările specialiștilor. A cucerit titlul european la 200 metri liber și a transmis un mesaj emoționant.
06.11.2021 | 21:36
David Popovici prima reactie dupa titlul continental cucerit la Kazan Va multumesc tuturor pentru incurajari si suport Mandru ca sunt roman Video
ADVERTISEMENT

David Popovici a cucerit primul său titlu european la seniori, la actuala ediție a întrecerilor continentale de natație în bazin scurt găzduite de Kazan.

Românul s-a impus la capătul unei finale dramatice în fața olandezilor Luc Kroon și Stan Pjinenburg câștigând cursa cu un nou record național – 1:42:12.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui David Popovici după victoria din Rusia

Înotătorul David Popovici este unul dintre cei mai iubiți sportivi români. Mesajele de susținere curg pe platformele de social media atunci când dinamovistul participă la întrecerile internaționale, iar sportivul își face mereu timp să răspundă celor care îi transmit gândurile lor bune.

La Kazan, imediat după festivitatea de premiere, David Popovici a postat pe pagina personală de Facebook imagini cu el pe cea mai înaltă treaptă și un mesaj emoționant pentru cei de acasă.

ADVERTISEMENT

”Imnul României la Campionatul European de Înot în bazin scurt, Kazan 2021. Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport! Mândru că sunt român”, a scris Popovici.

În vârstă de doar 17 ani, David Popovici a câștigat în Rusia primul său titlu continental în întrecerile de seniori în bazin scurt.

ADVERTISEMENT

Fosta campioană olimpică, Camelia Potec, fermecată de tânărul David Popovici

Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a fost impresionată de performanță tânărului David Popovici. Fosta campioană olimpică în proba de 200 metri liber a povestit cum a trăit finala în care a înotat Popovici și a avut numai cuvinte de laudă pentru cel considerat un fenomen.

”Am trăit cu emoții foarte mari finala. Eu am ajuns de ieri în țară, așa că am urmărit finala pe laptop și cred că e mult mai greu decât să urmărești lucrurile de la fața locului. Dacă eram lângă bazin aș fi simțit încrederea lui David.

ADVERTISEMENT

David este un sportiv de excepție, un campion în adevăratul sens al cuvântului. A demonstrat întotdeauna că atunci când își stabilește un obiectiv, este serios în ceea ce înseamnă pregătirea. E foarte sigur pe el înainte de probe, foarte calculat.

Mă bucur că i-au ieșit toate lucrurile în această finală de 200 de metri liber, este pentru prima oară când participă la o asemenea competiție într-un bazin scurt.

A început cu o mică greșeală în proba de 400 de metri liber, dar a învățat mult din proba respectivă. A învățat cum să împingă în perete, cum să se răsucească. Mă bucur enorm că avem o generație care câștigă medalii pentru România”, a spus Camelia Potec, pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT