News

DAZN, “Netflix-ul sportului”, vine în România! Când se lansează și cât costă abonamentul. Fanatik confirmat

30.10.2020 | 12:09
DAZN Netflixul sportului vine in Romania Cand se lanseaza si cat costa abonamentul Fanatik confirmat
DAZN, "Netflix-ul sportului", vine în România! Când se va face marea mutare şi ce vom putea vedea (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

DAZN este cel mai bun serviciu de streaming sportiv al momentului, iar FANATIK a aflat că platforma, un adevărat “Netflix al sportului” va ajunge şi în România. În prezent, site-ul este activ în nouă ţări, însă succesul i-a făcut pe britanici să ia decizia unei expansiuni.

UPDATE 30 octombrie, ora 11:36 / DAZN, platforma de streaming sportiv, își va face intrarea și pe piața din România începând cu data de 1 decembrie 2020. Pentru început, iubitorii sportului din țara noastră vor putea urmări doar meciuri de box (gale live, meciuri clasice sau documentare), însă ușor-ușor portofoliul va fi extins și spre alte sporturi, pe măsură ce vor fi achiziționate drepturile de difuzare.

ADVERTISEMENT

DAZN poate fi urmărită pe tabletă, telefon sau smart tv, iar abonamentul lunar va fi de aproximativ 10 lei (2 lire sterline).


ȘTIRE INIȚIALĂ 28 mai

DAZN ar putea ajunge în România până în 2021

FANATIK a aflat că DAZN îşi pregăteşte intrarea pe piaţa din România, iar deadline-ul este prima jumătate a anului 2021. De altfel, compania deţine deja un domeniu dazn.ro, care face o redirecţionare către pagina principală a serviciului de streaming pentru Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

DAZN planifica intrarea în România la mijlocul anului 2020, însă pandemia de coronavirus, care a dus la anularea sau amânarea multor evenimente sportive, a dat peste cap planurile. Din acest motiv, compania britanică a anunţat că nu va plăti conţinutul care nu a mai fost oferit din competiţiile suspendate.

De altfel, DAZN pregătea o lansare globală a platformei pentru 2 mai 2020, când urma să aibă loc lupta dintre Canelo Alvarez şi Billy Joe Saunders. Cu această ocazie, site-ul urma să devină operaţional şi în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Ce vor putea vedea românii pe DAZN

În primă fază, DAZN va oferi meciuri de box şi programe din portofoliul de conţinut original al serviciului de streaming. Cel puţin până la finalul sezonului 2020-2021, când va avea loc o nouă licitaţie, platforma nu va putea să ofere meciuri din marile campionate ale Europei.

Exceptând Premier League, unde contractul pentru drepturile TV se întinde până în 2022, contractele pentru celelalte mari campionate din Europa expiră în vara anului viitor. Astfel, intrarea DAZN în România va aduce încă un competitor în bătălia pentru drepturile TV ale ligilor europene.

ADVERTISEMENT

Este de aşteptat, dacă DAZN va câştiga drepturile TV pentru unele campionate, să sublicenţieze transmisia către diferite posturi. Un exemplu este America de Sud, unde DAZN deţine drepturile TV pentru Premier League, însă meciurile sunt transmise de ESPN.

Cum arată conţinutul serviciului DAZN în Austria

În prezent, la patru ani de la lansarea oficială, DAZN este activ în Austria, Brazilia, Canada, Elveţia, Germania, Italia, Japonia, Spania şi Statele Unite ale Americii. Peste 8.000 de evenimente sportive sunt transmise pe programul de streaming, însă conţinutul diferă de la ţară la ţară.

  • Fotbal: preliminariile pentru Campionatul European şi Mondial, Liga Naţiunilor, Copa America, Cupa Africii pe Naţiuni, Liga Campionilor, Europa League, Supercupa Europei, Cupa Angliei, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, Eredisivisie, MLS, etc
  • Fotbal american: NFL, NCAA
  • Baseball: MLB
  • Baschet: NBA, NCAA, prima ligă a Spaniei
  • Sporturi de contact: UFC, Bellator MMA, Golden Boy Promotions, World Boxing Super Series
  • Hochei pe gheaţă: NHL, KHL
  • Motorsport: MotoGP, Campionatul Mondial de Raliuri
  • Rugby: Turneul celor 6 naţiuni
  • Tenis: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open (prin feed Eurosport), turneele ATP şi WTA

Cât costă abonamentul la DAZN

Cu un conţinut aşa de bogat, serviciul DAZN are şi un preţ pe măsură la abonamentele lunare sau anuale. Astfel, preţul pe lună este 19,99 dolari, în timp ce pe an este de 99 dolari. Ca o comparaţie, abonamentele la Netflix sunt între 7,99 euro şi 11,99 euro pe lună.

ADVERTISEMENT
Tags: