Fotbal international

Leo Messi, 22 de accidentări în 13 ani la Barcelona. Va lipsi şi în meciul cu Valencia

12.09.2019 | 12:30
Leo Messi 22 de accidentari in 13 ani la Barcelona Va lipsi si in meciul cu Valencia

Nimic nu este mai rău pentru fanii Barcelonei decât atunci când Lionel Messi este accidentat. Starul argentinian a ratat începutul sezonului în La Liga și nu va fi pe teren nici la meciul de sâmbătă seară cu Valencia, iar pentru primul meci din grupele Champions League cu Borussia Dortmund este incert.

Accidentările suferite de Leo Messi de-a lungul timpului

În 13 ani de când a debutat pentru FC Barcelona, Leo Messi a fost accidentat de 22 de ori. Cea mai severă accidentare suferită l-a ținut departe de teren 91 de zile în 2007, iar din luna august, de când s-a accidentat ultima dată, până în prezent, au trecut 39 de zile. Chiar dacă Messi era anunțat că va juca în prima etapă de campionat cu Betis Sevilla (5-2), argentinianul a resimțit o durere și a fost lăsat să se refacă.

Lionel Messi nu a participat deloc la antrenamentele Barcelonei dinaintea meciului cu Valencia, însă mai multe informații despre starea argentinianului nu au fost dezvăluite de medicii catalani.

  • 32 de ani a împlinit Lionel Messi pe 24 iunie
Lionel Messi nu va fi pe teren nici la meciul cu Valencia. Sursă foto: hepta.ro
Lionel Messi nu va fi pe teren nici la meciul cu Valencia. Sursă foto: hepta.ro

Ce a făcut Barcelona fără Messi în teren

De la începutul sezonului, Lionel Messi nu a fost disponibil pentru FC Barcelona, iar acest lucru s-a văzut. Catalanii au obținut doar 4 puncte în 3 meciuri cu Athletic Bilbao, Real Betis și Osasuna. În prima partidă cu Bilbao, Barcelona a pierdut cu 1-0, după un gol superb înscris de Aritz Aduriz, în a doua partidă catalanii au învins pe teren propriu pe Betis cu 5-2, iar în ultima etapă au scos doar un egal în deplasarea de la Osasuna, 2-2.

„Am vrut să încep și, din păcate, am suferit o accidentarea la primul antrenament care mă va lăsa în afara terenului pentru o perioadă. Mulțumesc tuturor mesajelor și dovezilor de dragoste, am vrut să fiu alături de echipă și de oamenii care ne urmăresc în SUA. De data aceasta nu va fi posibil, dar ne vom revedea curând. O îmbrățișare tuturor”, a scris Lionel Messi pe rețelele de socializare pentru a anunța că va rata turneul din SUA al Barcelonei.

  • 150.000.000 de euro este cota de piață a lui Lionel Messi, conform transfermarkt.com