Life

De câte ori pe săptămână e bine să te speli, de fapt, pe cap. Greșeala pe care o fac mulți, părul se rupe imediat

Dacă te întrebi de câte ori pe săptămână e bine să te speli pe cap, vei avea parte de un răspuns neașteptat. Cu siguranță ai făcut până acum această greșeală.
16.04.2023 | 13:17
De cate ori pe saptamana e bine sa te speli de fapt pe cap Greseala pe care o fac multi parul se rupe imediat
De câte ori pe săptămână e bine să te speli, de fapt, pe cap. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cât de des trebuie să te speli pe cap săptămânal? Sunt anumite reguli de care trebuie să ții cont dacă vrei să ai un păr cât se poate de sănătos care să nu se rupă. Unele greșeli sunt destul de frecvente și nimeni nu își dorește să le mai facă.

Cât de des trebuie să te speli pe cap

În funcție de părul pe care îl avem, fiecare persoană în parte are stilul ei când vine vorba de spălatul pe cap. Dacă părul tău nu se îngrașă, probabil te speli pe cap o singură dată pe săptămână. Pe de altă parte, sunt și persoane care aleg să se spele aproape zilnic, sau poate odată la două zile.

ADVERTISEMENT

Ce spun specialiștii și care este cea mai corectă alegere? Steven Line, medic specialist în medicina cosmetică, ne spune tot ceea ce trebuie să știm. Află că dacă te speli pe cap odată pe săptămână, acest lucru poate fi benefic pentru părul tău, doar în anumite condiții.

Totul depinde de tipul de păr și de scalp. Ele sunt cele care ne transmit semnalul și ne spun dacă trebuie să ne spălăm sau nu. Astfel, primul lucru de care trebuie să ne dăm seama este cantitatea de sebum.

ADVERTISEMENT

Dacă te speli pe cap mai rar, atunci scalpul tău produce uleiuri naturale, precum sebumul. Acestea hidratează și hrănesc părul și îl vor face să pară mult mai sănătos. Mai sunt însă și alte lucruri interesante care trebuie știute. 

”În general, cel mai bine este să vă ascultați părul și scalpul și să va spălați părul după cum este necesar. Primul lucru ușor de observat după o săptămâna în care nu ți-ai spălat părul este creșterea cantității de sebum.

ADVERTISEMENT

Atunci când nu va spălați părul în fiecare zi, scalpul dumneavoastră are șansă de a-și produce uleiurile naturale. Aceste uleiuri, cum ar fi sebumul, îți pot hidrata și hrăni părul, făcându-l să pară mai sănătos și mai strălucitor”, a spus expertul.

Ce se întâmplă dacă te coafezi des, dar nu te speli pe cap

Și totuși de ce se rupe părul și ce legătură există între acest lucru și spălatul pe cap? Specialistul spune că în general, părul se rupe din diverse motive. Cele mai frecvente sunt modul de coafura, alimentația, stresul, dar și căldura.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru cei care se spală pe cap zilnic, ar fi bine să știe că șamponarea frecventă poate duce la ruperea, dar și deteriorarea părului în timp. Iar dacă obișnuiești să îți coafezi părul zilnic și să folosești diferite produse precum spumă sau fixativ și te speli odată pe săptămână, din nou, părul tău e în pericol.

Aceste produse atrag murdărie și pot să producă iritații sau mâncărimi la nivelul scalpului. Iar lucrurile pot deveni chiar mai grave de atât. Specialistul spune că sunt și cazuri în care părul prinde un miros neplăcut, cade, iar scalpul se poate infecta.

ADVERTISEMENT