News

Ce se întâmplă, de fapt, dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu. Reacția e imediată

Ce se petrece, în realitate, dacă folosești bicarbonat de sodiu pentru curățarea podoabei capilare. Acțiunea are rol instant.
12.03.2023 | 07:00
Ce se intampla de fapt daca te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu Reactia e imediata
Ce se petrece, în realitate, dacă folosești bicarbonat de sodiu pentru curățarea podoabei capilare. Acțiunea are rol instant. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă, de fapt, dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu, o substanță care se găsește în orice gospodărie. Reacția e imediată, după cum arată studiile realizate de cercetătorii de peste granițele țării noastre.

Ce se petrece, în realitate, dacă folosești bicarbonat de sodiu pentru curățarea podoabei capilare. Acțiunea are rol instant

Bicarbonatul de sodiu este un praf alb magic care are un preț accesibil și care este foarte utilizat în bucătărie, în numeroase produse culinare, însă acest produs este extraordinar și pentru curățarea podoabei capilare.

ADVERTISEMENT

Acest ingredient are proprietăţi nebănuite pentru păr pentru că curăță în profunzime reziduurile de șampon și balsam. Rezultatul final este unul extraordinar pentru că va fi mult mai strălucitor și mai sănătos decât înainte.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o parte de bicarbonat de sodiu cu trei părți de apă într-o sticlă. Potrivit healthyfoodhouse.com, se agită recipientul, cantitatea putându-se ajusta în funcție de nevoile fiecărei femei în parte.

ADVERTISEMENT

Lungimea părului trebuie luată neapărat în calcul în această situație. Amestecul obținut se aplică direct pe părul uscat sau umed începând de la rădăcină până la vârfuri. Se lasă să acționeze timp de 1 – 3 minute și apoi se clătește foarte bine cu apă caldă.

Pentru a fi eficient acest tratament pentru păr se recomandă și clătirea cu apă și oțet de mere. Raportul trebuie să fie de 1 la 4. De asemenea, pentru un miros plăcut se pot adăuga câteva picături de ulei esenţial de lavandă, mentă sau rozmarin.

ADVERTISEMENT

Cum să ai un păr strălucitor fără produse scumpe

Foarte multe femei își doresc să aibă un păr strălucitor fără să apeleze la produse cosmetice scumpe sau să dea bani grei pe vizitele în saloanele de înfrumusețare. De acum înainte puteți face asta datorită măștilor aplicate direct acasă.

Uscarea poboabei capilare este foarte importantă, de aceea e bine să folosești un prosop moale care nu îți rupe firele. E bine să nu îl freci de material pentru a-i păstra strălucirea naturală și să nu îl perii foarte des pentru că va deveni fragil.

ADVERTISEMENT

Atunci când vrei să îl aranjezi e bine să utilizezi un pieptăn cu dinții lungi și rari. Spălarea prea des a părului poate duce la pierderea uleiurilor naturale și în felul acesta își va pierde strălucirea mult mai rapid.

ADVERTISEMENT