Life

De câte ori poți purta blugii înainte să îi speli. Răspunsul surprinzător al unui cunoscut medic

Când se spală, de fapt, blugii după ce au fost purtați o perioadă. Afirmația făcută de un doctor te va uimi cu adevărat.
05.03.2023 | 17:29
De cate ori poti purta blugii inainte sa ii speli Raspunsul surprinzator al unui cunoscut medic
Când se spală, de fapt, blugii după ce au fost purtați o perioadă. Afirmația făcută de un doctor te va uimi cu adevărat. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De câte ori poți purta blugii înainte să îi speli. Răspunsul surprinzător al unui cunoscut medic care ne învață când să băgăm în mașina de spălat obiectele vestimentare pe care le purtăm zilnic sau chiar ocazional.

Când se spală, de fapt, blugii după ce au fost purtați o perioadă. Afirmația făcută de un doctor te va uimi cu adevărat

Anthony Rossi, un doctor din cadrul Memorial Sloan Kettering Cancer Center, a dezvăluit când se spală, de fapt, blugii după ce au fost purtați o vreme. Cunoscutul medic susține că obiectele din jeans nu trebuie curățate foarte des pentru că se pot strica.

ADVERTISEMENT

Mai exact, aceștia trebuie spălați atunci când sunt murdari sau pătați. În cazul în care nu ne încadrăm într-una dintre aceste situații, atunci pot fi purtați de mai multe ori fără niciun fel de problemă de ordin igienic.

Concret, blugii intră în categoria celor care pot fi îmbrăcați de mai multe ori. Tot în această situație se află pijamalele și bluzele. Frecvența spălării lor depinde de anumiți factori, printre care se află transpirația și apariția bacteriilor.

ADVERTISEMENT

„Când vine vorba de pantaloni și de cămăși, cred că e vorba de un nivel de confort. Și de cât de mult transpiri în timpul zilei. Maioul trebuie spălat, în schimb cămașa nu trebuie spălată după fiecare purtare”, a spus Rossi, notează useit.ro.

În aceeași notă, celebrul producător de jeans Levi Strauss & Co recomandă spălarea blugilor la fiecare 10 purtări. Culoarea acestora poate fi păstrată o perioadă mai îndelungată dacă sunt spălați la mână, în lighean.

ADVERTISEMENT

Cât de des se spală hainele dacă nu porți lenjerie intimă

De asemenea, oamenii trebuie să știe cât de des se spală hainele dacă nu purtați lenjerie intimă. Același cunoscut medic susține că blugii sau pijamalele trebuie băgate în mașina de spălat rufe după fiecare purtare.

Regula se aplică pentru că obiectele vestimentare intră în contact direct cu pielea din zona genitală. Persoanele care nu fac duș în fiecare seară și nu poartă lenjerie intimă noaptea trebuie să schimbe zilnic pijamalele.

ADVERTISEMENT

Experții mai adaugă că oamenii care poartă pijamale și nu transpiră noaptea le pot spăla o dată pe săptămână. De asemenea, e foarte important să citești instrucțiunile de pe fiecare obiect vestimentar înainte de curățare.

ADVERTISEMENT
Tags: