Life

De câte ori poți purta, de fapt, pijamaua înainte de a o pune la spălat. Greșeala pe care multe persoane o fac

La cât timp este bine să-ți speli, de fapt, pijamaua. Iată ce spun experții despre asta și de câte ori o poți purta înainte de o pune în coș.
12.01.2024 | 20:04
De cate ori poti purta de fapt pijamaua inainte de a o pune la spalat Greseala pe care multe persoane o fac
Cât de des este bine să speli, de fapt, pijamaua. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Specialiștii au dezvăluit cât de des trebuie să-ți speli pijamaua. Conform acestora, purtarea prea îndelungată a acelorași haine poate duce la acumularea celulelor moarte și a uleiurilor.

Cât de des e bine să-ți speli pijamaua

Dr. Jason Singh din Virginia a dezvăluit care este timpul optim pentru care ar trebui să porți aceeași pereche de pijamale. Conform specialistului, atunci când hainele sunt schimbate la timp adună „celule moarte, uleiuri și alte substanțe”.

ADVERTISEMENT

Acest lucru duce la apariția bacteriilor. Deși numărul de zile în care trebuie să-ți speli pijamaua poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi transpirația și temperatura existentă în cameră pe timpul nopții.

Dr. Jason a împărtășit mai multe informații pe contul de Instagram. Astfel, a dezvăluit că ideal ar fi ca pijamalele să nu fie purtate mai mult de trei nopți consecutive, căci purtarea excesivă poate avea consecințe nedorite.

ADVERTISEMENT

Totodată, expertul în spălătorie Laura Mountford a susținut informația și a subliniat ca hainele nu ar trebui să fie purtate de mai mult de trei ori și, totodată, trebuie spălate imediat ce s-au murdărit.

„În realitate, pijamalele ar trebui să fie spălate la fiecare două sau trei purtări. Spălarea lor după fiecare purtare, cu excepția cazului în care sunt de fapt pătate, mirositoare sau transpirate, este inutilă – o risipă de bani, apă și energie”, a dezvăluit Laura despre cât de des ar trebui spălată pijamaua, conform Mirror. 

ADVERTISEMENT

Ce părere au oamenii

Dar indiferent de ceea ce spun experții, unii oameni nu pot percepe ideea de a nu-și pune o pijama curată în fiecare seară, înainte de a se băga în pat. Ba mai mult, nici nu s-au gândit că nu este o practică general valabilă.

„Port pijamale curate în fiecare seară! Fără excepții. Habar nu aveam că oamenii nu fac asta”. „Pijamale curate în fiecare seară și cearșafuri curate în fiecare săptămână”, sunt două dintre părerile celor care au aflat informația.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, au existat și persoane care au afirmat că obiceiul de a-ți schimba pijamaua în fiecare noapte este unul inutil și exagerat și că preferă să poarte aceleași haine de mai multe ori.

ADVERTISEMENT
Tags: