Life

Cât de des trebuie să-ți speli hainele. Când trebuie curățate pijamalele, șosetele sau jachetele

Cât de des trebuie să-ți speli hainele, de fapt. Ce spun specialiștii despre acest lucru și când trebuie curățate pijamalele, șosetele sau jachetele.
26.04.2023 | 00:35
Cat de des trebuie sati speli hainele Cand trebuie curatate pijamalele sosetele sau jachetele
Cât de des trebuie să-ți speli hainele. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât de des trebuie să-ți speli hainele. Fiecare obiect vestimentar are propria „viață” după spălare și curățarea lor depinde de anumite lucruri.

Cât de des trebuie să-ți speli hainele

Hainele trebuie spălate în funcție de activitățile pe care le facem cu ele. Astfel, cele de sport trebuie cu siguranță spălate mai des decât cele cu care dormim, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Anthony Rossi, dermatolog la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York, spune că unii oameni au tendința să spele în exces hainele. Dar cât de des trebuie ele curățate?

Hainele folosite intens și în care transpirăm mult trebuie spălare după fiecare utilizare. O creatoare de conținut de pe Tiktok chiar se întreba cât de des ar trebui spălate pijamelele. Ea a povestit că în copilărie era obligată să poarte zile la rând pijamelele, fără să fie spălate.

ADVERTISEMENT

„Părinții mă obligau, atunci când eram mică, să port pijamelele mai multe nopți la rând, pentru că nu erau murdare. Fac același lucru și acum, ca adult.

Aș vrea să știu dacă și voi faceți la fel, le purtați de câteva ori înainte de a le pune la spălat sau, din contră, le schimbați în fiecare zi?”, s-a întrebat ea.

ADVERTISEMENT

Când trebuie spălate pijamalele

Răspunsul este unul simplu: pijamelele nu ar trebui spălate, într-adevăr, zilnic. Nici jachetele sau sacourile nu trebuie curățate zi de zi, ci mai degrabă o dată la câteva săptămâni sau chiar o dată pe lună.

În schimb, ciorapii și lenjeria intimă trebuie spălate după fiecare purtare pentru că așa este igienic. La fel și hainele în care ai făcut sport.

ADVERTISEMENT

Jeanșii, pantalonii, pijamalele, puloverele și alte piese vestimentare pot fi purtate de mai multe ori la rând. Dar dacă tu vrei să le speli pentru că simți că nu sunt curate atunci este alegerea ta!

Trebuie să ai grijă să nici nu speli hainele în exces, pentru că ele se pot deteriora. Nu trebuie să cazi nici în cealaltă extremă și să crezi că poți purta un obiect vestimentar de foarte multe ori fără să îl mai pui și la mașina de spălat.

ADVERTISEMENT
Tags: