Life

De câți bani ai nevoie ca să fii fericit. Suma exactă

Aduc sau nu banii fericirea?! Specialiștii financiari au stabilit o sumă care ar putea asigura un trai de viață liniștit oricărei persoane.
01.03.2024 | 23:23
De cati bani ai nevoie ca sa fii fericit Suma exacta
Ce sumă de bani îți poate asigura fericirea. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Se spune că bani nu aduc fericirea, dar o pot întreține. În funcție de așteptările și nevoile fiecărei persoane, necesarul de bani pentru o singură lună poate să difere. Însă, specialiștii au făcut mai multe studii și au descoperit care este suma exactă de care ai nevoie pentru a fi fericit. Dacă ți-ar ajunge sau nu acest buget lunar, afli în rândurile de mai jos.

Ce sumă de bani te poate face fericit, de fapt

Banii sunt un instrument care ne asigură existența. Fără o sumă de bani pe care să o cheltui lunar, nu îți poți asigura un trai de viață așa cum ți-ai dori. Însă, unde se stabilește limita între un buget cu adevărat necesar și un buget pentru mofturi?

ADVERTISEMENT

Acest subiect a început să îi preocupe din ce în ce mai mult pe analiștii financiari. Tocmai din acest motiv, s-au făcut mai multe studii, iar concluzia s-ar putea să îi împartă pe români în două tabere. Cei care sunt de acord și cei care neagă totul.

Fără doar și poate, foarte multe persoane și-ar dori să fie bogate și să nu aibă grija zilei de mâine. Sentimentul de a cheltui bani fără să ții cont de sume probabil că este unul plăcut, dar oare, este unul de care ai nevoie?!

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, fericirea are un preț și nu este deloc unul mic. Dacă înainte lumea se mulțumea cu puțin, acum, cerințele sunt din ce în ce mai mari. La fel și sumele care ar pune zâmbete pe chipurile oamenilor.

Cum poți ajunge să îți ajustezi fericirea în funcție de bugetul disponibil

Mai multe persoane au luat parte la chestionarele întocmite de specialiști. Concluzia?! Pentru a fi fericit, în 2024, ai nevoie de un pic mai mult decât 1 milion de dolari. Cel puțin, așa au răspuns persoanele chestionate.

ADVERTISEMENT

”Pentru mulți dintre noi, contul nostru bancar sau valoarea netă este o simbolizare vizuală a modului în care ne măsurăm valoarea de sine. Adesea o echivalăm cu cifrele din conturile noastre bancare”, a declarat un terapeut financiar, potrivit observatornews.ro.

Evident, acest prag financiar este imposibil de atins de către toată lumea. Tocmai de aceea, pentru a fi fericit cu cât câștigi în prezent, este nevoie de organizarea și prioritizarea cheltuielilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este foarte important să îți stabilești obiective realiste, asta dacă nu vrei să fii dezamăgit. Dacă nu ai un venit foarte mare, ai face bine să nu îți stabilești ținte mărețe, precum achiziționarea unei case sau a unei mașini.

Însă, este esențial să nu transformi banii în principalul tău motor de a avansa în viață. De cele mai multe ori, poți să evoluezi și fără să ai la dispoziție sume imense de bani, ci doar ambiție și capacități intelectuale.

ADVERTISEMENT
Tags: